Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Klāt Latvijas motošosejas sezonas priekšpēdējais posms Biķernieku trasē

Klāt Latvijas motošosejas sezonas priekšpēdējais posms Biķernieku trasē
Foto: Raminta Photos

Šajā nedēļas nogalē, 23.-24.jūlijā, Bruno Moto Cup ietvaros Biķerniekos norisināsies Latvijas čempionāta motošosejā ceturtais posms, kas būs šīs sezonas pirmspēdējais posms.

Arī pēc trešā posma Superbike un Superstock600 klases kopvērtējuma līderi ir palikuši nemainīgi un punktu ziņā ir diezgan atrāvušies no saviem sekotājiem. Superbike klasē tas ir lietuviešu motosportists Šarūnas Pladas ar septiņdesmit punktiem, bet Superstock600 klasē joprojām nepārspēts ir mūsu Gints Apinis (”MotoAplis”) ar septiņdesmit pieciem punktiem.

Otro un trešo vietu Superbike klasē dala mūsu pašu motošosejas sportisti no Latvijas Ivo Vinniņš (”SFRT Motorsports”) un Sergejs Paņevins (”Motoaplis”), savukārt Superstock600 klasē otro vietu kopvērtējuma tabulā uz šo brīdi ieņem Jonas Stankūnas no Lietuvas, bet trešo vietu mūsu Ansis Cers (Privāti).

B1200 klasē pirmās divas vietas joprojām ieņem motosportisti no ”Road Racing Riga”, tikai šoreiz mainītās pozīcijās, pirmajā vietā uz doto brīdi ir Kristaps Grietiņš ar sešdesmit punktiem, bet otrajā vietā Māris Grīviņš ar piecdesmit sešiem punktiem. C1200 klasē līderpozīcijā patreiz izvirzījies Gatis Grosgalis (Privāti), bet C600 klasē Alfrēds Lazdiņš (”SFRT Motorsports”), savukārt Street klasē Kristaps Akulis (Privāti).

Jāpiebilst, ka šīs būs pirmās motošosejas sacensības pēc Biķernieku trases rekonstrukcijas darbiem, kuri tika uzsākti jūlija sākumā. Atsevišķās vietās trase tikusi pie jauna asfalta seguma, jaunām apmalēm un drošības joslām.

Īpašu interesi izraisa svētdienas pēcpusdiena, kad Biķernieku kartinga trasē dosies Latvijas motošosejas nākotne – MiniGP un Pitbike Junior klases, kurās piedalās braucēji vecumā līdz 14.gadiem. Sacensību dienaskārtībā paredzēti arī vēsturiskā Zelta Mopēda braucieni.

Pasākuma pirmajā dienā tiks aizvadīti treniņbraucieni, bet otrajā dienā notiks kvalifikācijas braucieni un pašas sacensības, 11:30 uz starta kā pirmajiem stājoties Street klasei.

Vairāk informācijas sacensību rīkotāja mājaslapā: 23-24.07.2022 BrunoMoto_TrackDay+LV čempionāts...

Informāciju sagatavoja:
Linda Rūba-Vinniņa
LaMSF motošosejas pārstāve


Markuss Ozoliņš. Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Vairāki latviešu braucēji šonedēļ startē Nīderlandes un Francijas motokrosā

Vairāki latviešu motokrosa braucēji šīs nedēļas nogalē gatavojas startēt Nīderlandes atklātajā čempionātā "Dutch Masters", kā arī sacensībās Francijā.
Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: TRS moto Latvija

Triāla sezona tiks atklāta Sauriešos

27. aprīlī Sauriešu karjerā norisināsies Latvijas čempionāta pirmais posms triālā.