Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Ziemas motokrosa un skijoringa sezona startēs Apē

Pēc divām “klusākām” ziemas sezonām, šogad ziemas motokross ir atgriezies. Esam priecīgi paziņot par Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) sadarbības uzsākšanu ar Latvijas Skijoringa federāciju (LSF). LSF uz sadarbības līguma pamata ar LaMSF rīkos ziemas motokrosu, tam paralēli notiks skijoringa sacensības. Šo abu disciplīnu galvenais posmu organizators ir Latvijas Skijoringa federācija. Šogad ziemas motokross konceptuāli būs tāds pats, kā iepriekšējos gadus – klases nemainīsies, taču jāņem vērā organizatora lēmums par to, kā tās sacensību dienā tiks apvienotas.

LaMSF motokrosa komisijas vadītājs Kristers Serģis: “Mums ir patiess prieks par jaunas sadarbības sākumu ar Latvijas Skijoringa federāciju. Sportisti atkal varēs cīnīties par ziemas motokrosa čempiona tituliem un arī piedalīties skijoringa sacensībās. Ziemas motokrosa sacensību posmi tiks aizvadīti, ievērojot LaMSF motokrosa komsijas izstrādāto ziemas motokrosa nolikumu 2022. Lai izdevusies un panākumiem bagāta 2022. gada ziemas sezona motokrosā un skijoringā!”

LSF prezidents Ainārs Vilciņš pastāstīja, ka 2022. gada ziemas sezona būs interesanta. “Rīta cēlienā notiks skijorings, bet dienas otrajā pusē ziemas motokross. Šajos posmos piedalīsies Latvijas Motosporta federācijas un Latvijas Skijoringa federācijas dalībnieki. Sacensību norise būs precīzi tāda pati, kāda tā bija iepriekš – būs gan skijorings, gan motokross. Pašreiz lielākā problēma ir mainīgie laikapstākļi, bet ceru, ka Latgales pusē sniega kārta būs noturīga un viss būs kārtībā. Ja gadījumā, kas mainīsies, tad mēs plānojam startēt arī Kurzemē. Kalendārais plāns ir tapis. Dotajā brīdī ir plānoti 8 vai 9 ziemas pasākumi. Izmantosim visu, ko daba un iespējas mums sniegs. Ziemā dienas garums ir krietni īsāks kā vasarā, tāpēc sacensības notiks “dzīvajā rindā” pēc kārtas. Skijoringa braucējiem būs iespēja piedalīties arī motokrosā un otrādi. Diena būs interesanta. Viss, kas ir saistīts ar sacensību klasēm – meklēt sacensību nolikumā. Esiet gaidīti sacensībās un visiem veiksmīgus startus 2022. gada ziemas motokrosā un skijoringā! Uz tikšanos trasē,” tā Ainārs Vilciņš.

Sacensību provizoriskais kalendārs ziemas motokrosā un skijoringā 2022:

Norises vietaDatums
Ape22. janvāris
Rēzekne29. janvāris
Zorģi5. februāris
Gulbene12. februāris
Alūksne19. februāris
Bauska26. februāris

Datumi un norises vietas var būt mainītas.

Latvijas čempionāta, Latvijas kausa, Latvijas Junioru čempionāta ziemas motokrosā 2022 nolikums: https://www.lamsf.lv/wp-content/upl...

Skijoringa reģistrācija: sacensību rītā pasākuma norises vietā no plkst. 7.30. Pirmais starts plkst. 10.00.

Ziemas motokrosa reģistrācija: sacensību rītā pasākuma norises vietā pēc plkst. 10.00.

Sekojiet līdzi aktuālajai informācijai par ziemas motokrosu lamsf.lv un skijoringu - Latvijas Skijoringa federācija -

Informāciju sagatavoja:
Luīze Vīksna
LaMSF


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").