Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Reinis Aumeisters

Sabulis kļūst par Latvijas čempionu MX1 klasē, MX2 ieskaitē triumfē Macuks

Sabulis kļūst par Latvijas čempionu MX1 klasē, MX2 ieskaitē triumfē Macuks
Kārlis Sabulis. Foto: Facebook.com/karlis.sabulis

Šodien Cēsīs tika aizvadīts pēdējais Latvijas čempionāta posms motokrosā. Aizraujošas sacīkstes Ezerkalnu mototrasē palīdzēja noskaidrot jaunos Latvijas čempionus visās ieskaitēs.

MX1 klasē uzvaras laurus kā sacīkstēs, tā visā sezonā plūca Kārlis Sabulis. Sacīkstēs otro vietu izcīnīja Karels Kutsārs. Sacensībās trešais, bet kopvērtējumā otrais latviešu pilots Tomass Šileika, kamēr ceturtais Cēsīs un trešais visā sezonā - lietuvietis Nojs Gaisjūns.

MX2 ieskaitē ātrākais tikmēr bija Kārlis Alberts Reišulis, bet otrajā vietā finišēja Toms Macuks, kur kļuva par 2022. gada čempionu šajā klasē. Trešais tikmēr bija Meiko Vetiks. Macuka konkurents Edvards Bidzāns sacīkstes tikmēr noslēdza sestajā vietā, kas nozīmē, ka viņš sezonas kopvērtējumā būs otrais.

Par čempionu MX2 junioru ieskaitē tikmēr kļuva Ugnis Liuļis, kurš šosezon triumfēja visos LČ posmos - arī Cēsīs. Otro vietu sacensībās un visā sezonā izcīnīja Daniils Kuzmins, kamēr trešais Cēsīs un kopvērtējumā Ralfs Riters. Riters savu tuvāko sekotāju Ralfu Vindigu apsteidza vien par diviem punktiem. Cēsīs viņš noturēja trešo vietu kopvērtējumā, izcīnot tik pat punktus, cik Vindigs.

Par čempionu MX125 klasē kļuva Eiropas čempionāta bronzas ieguvējs Jānis Mārtiņš Reišulis. Viņš triumfēja arī Cēsīs un aiz sevis atstāja Robertu Lūsi un Tomasu Šaicānu. J.Reišulis apsteidza kopvērtējuma Šaicānu, jo pēc nolikuma, aprēķinot MX125 klases kopvērtējuma punktus, tiek izņemts katra braucēja sliktākais posms. Līdz ar to MX125 sezonas kopvērtējums šāds - J.Reišulis, Šaicāns un Markuss Kokins.

Par Latvijas čempionu 85 kubikcentimetru klasē tikmēr kļuva igaunis Travis Leoks. Otrā vieta tikmēr Emīlam Solovjevam, kamēr trešais palika Alberts Knapšis. Pašās Cēsīs gan ātrākais starp pilotiem bija Raivo Laicāns, otrais Knapšis, trešais Solovjevs.

Blakusvāģu open klasē Cēsīs triumfēja Daniela Lielbārža un Konstantina Belecka ekipāža. Tas nozīmē, ka par Latvijas čempioniem šajā klasē kļuva tieši Daniels un Bruno Lielbārži. Bruno šajās sacīkstēs aizstāja Beleckis, jo latvietis pasaules čempionātā lauza roku. Daniels arī Nāciju kausā startēs bez brāļa, kantētāja godu uzticot Beleckim.

Otro vietu sacīkstēs un sezonas kopvērtējumā tikmēr izcīnīja Māra Rupeika/Kaspara Liepiņa ekipāža. Gerta Gordejeva/Kaspara Stupeļa ekipāža tikmēr sacīkstēs nestartēja un atdeva sezonas kopvērtējuma trešo vietu bez cīņas. Bronzas godalgas Jānim un Pēterim Jegoroviem.

Jāpiemin gan, ka Cēsu etapa izlaišanai bija iemesls. Stupelis ar pilotu Gordejevu startēja pēdējā pasaules čempionāta posmā Vācijā, kur izcīnīja augsto piekto vietu.

Par Latvijas čempionu kvadriciklu open klasē tikmēr kļuva Matīss Palēvics, kurš triumfēja arī Ezerkalnu mototrasē.

Pilnie sacensību rezultāti: ŠEIT


Foto: WSC
2

Blakusvāģu motokrosa PČ pirmajā posmā startēs 32 ekipāžas

Jau šīs nedēļas nogalē ar sacensībām Portugālē startēs pasaules čempionāts blakusvāģu motokrosā. Pirmajā posmā dalību apstiprinājušas 32 ekipāžas, bet no latviešiem uz starta izies brāļi Daniels un Bruno Lielbārži.
Pauls Jonass. Foto: Full Spectrum Media
6

Jonass: "Divi stabili braucieni, bet ne tādi, kādus gribēju"

13. un 14. aprīlī Itālijā, Trentīno, Pjetramuratas mototrasē aizvadīts pasaules čempionāta ceturtais posms un Eiropas čempionāta otrais posms motokrosā. Šajā posmā startēja septiņi latviešu motosportisti. Pēc posma Pauls Jonass atzina, ka šī nedēļas nogale motokrosā nebija tā veiksmīgākā, jo īpaši svētdiena.
Kārlis Sabulis. Foto: Jānis Pastars, LaMSF

Ķesterciema "Cross Country" sacensībās nepārspēts paliek Sabulis

14. aprīlī Ķesterciemā, "Bušu karjerā" norisinājās Latvijas čempionāta un kausa otrais posms Cross Country. Sacensībās startēja 135 dalībnieki. Solo klases pārstāvēja 112 motosportisti, bet kvadru klasēs uz starta devās 23 dalībnieki.