Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"MotoGP" pēdējā apļa drāmā Bastianini apdzen Banjaju un izcīna uzvaru

"MotoGP" pēdējā apļa drāmā Bastianini apdzen Banjaju un izcīna uzvaru
Frančesko Banjaja un Enea Bastianini. Foto: motogp.com

Šodien Aragonas trasē Spānijā norisinājās "MotoGP" pasaules čempionāta kārtējais posms, kas sākās ar vairākiem incidentiem, bet noslēdzās ar dramatisku cīņu par uzvaru. Pēdējā aplī Enea Bastianini apdzina savu topošo komandas biedru Frančesko Banjaju, liedzot viņam izcīnīt piekto uzvaru pēc kārtas.

Startā vadību noturēja "Ducati" rūpnīcas braucēji Banjaja un Džeks Millers, bet tālāk aizmugurē notika divi negadījumi. Vispirms jau pirmajā līkumā kritienu piedzīvoja čempionāta līderis Fabio Kvartararo. Īsi pēc tam Takāki Nakagami uztriecās Marka Markesa motociklam un arī krita, turklāt daudz netrūka, lai kāds no sāncenšiem neuzbrauktu viņam virsū. Markess, atgriežoties čempionātā pēc sešu posmu izlaišanas, ar bojātu motociklu iebrauca boksos un izstājās.

Bastianini bija zaudējis trešo vietu Bredam Binderam, taču ātri vien to atguva. Drīz vien "Gresini Ducati" komandas sportists jau bija apdzinis Milleru, kuru nomainīs nākamajā sezonā un jau brauca turpat aiz Banjajas, kurš uzvarēja iepriekšējos četros "MotoGP" posmos. Bastianini nekautrējās apdzīt arī viņu, taču īsi pēc tam kļūdījās un atkrita atpakaļ uz otro vietu. Millers pa to laiku noslīdēja uz piekto pozīciju, aiz Bindera un Aleiša Espargaro.

Sacīkšu turpinājums bija mierīgs, taču Banjajam neizdevās attālināties no sekotājiem. Divus apļus pirms finiša, cīņā par trešo vietu, Espargaro apdzina Binderu. Savukārt pēdējā aplī Bastianini tika garām Banjajam, liedzot viņam izcīnīt piekto uzvaru pēc kārtas. Pašam Bastianini tas ir ceturtais panākums šosezon. Espargaro guva trešo vietu, aiz viņa finišēja Binders un Millers.

"Yamaha" braucējs Kvartararo uz šo posmu ieradās ar 30 punktu pārsvaru pār Banjaju, bet pēc šīs dienas notikumiem "Ducati" pārstāvis nokļuvis vairs tikai desmit punktus aizmugurē.

Nākamais sezonas posms risināsies 25. septembrī Japānā, Motegi trasē.


, 2022-09-18 22:13, pirms 2 gadiem
Tā yik gonka !!!
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").