Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Latviešu motokrosa braucējiem godalgotas vietas Vācijas ADAC čempionātā

Latviešu motokrosa braucējiem godalgotas vietas Vācijas ADAC čempionātā
Jānis Mārtiņš Reišulis. Foto: ADAC

Vācijā aizvadīts trešais ADAC MX Masters motokrosa čempionāta posms, kurā uz starta izgāja vairāki latviešu sportisti. Jānis Mārtiņš Reišulis izcīnīja uzvaru 85cm3 klasē, bet otrais palika Markuss Ozoliņš. Tikmēr Kārlis Alberts Reišulis palika trešais 125cm3 klasē.

85cm3 klasē dominēja latviešu sportisti, kuri ieņēma pirmās divas vietas. Uzvarot abos braucienos, uzvaru svinēja Jānis Mārtiņš Reišulis, bet Markuss Ozoliņš pēc otrās un trešās vietas divos braucienos kopvērtējumā izcīnīja otro vietu. Desmitais palika Markuss Kokins, bet 13.vieta Tomasam Šaicānam. Pavisam kopā uz starta izgāja 41 braucējs.

''Trase šoreiz bija ļoti smilšaina un bedraina. Kvalifikācijā Jānis uzrādīja trešo apļa laiku. Pirmajā braucienā līdz galam nepadevās starts, tāpēc pirmajā līkumā Jānis Mārtiņš Reišulis iebrauca trešais. Tika uzsākta cīņa par otro vietu, kur trešajā aplī otrajā vietā braucošais sportists nespēja novaldīt motociklu un krita. Diemžēl Jānis bija tik tuvu, ka nespēja izvairīties, tādējādi sekoja kritiens. Brauciens tika atsākts no 7.pozīcijas, kur pirmajā vietā esošais sportists bija 15 sekunžu attālumā. Jānis bija uzņēmis labu tempu un apdzina konkurentus vienu pēc otra, līdz trīs apļus līdz brauciena beigām tika apsteigts arī līderis. Finišā – pirmā vieta! Otrajā braucienā Jānis bija noskaņojies labāk paņemt startu, lai nebūtu pirmā brauciena scenārijs. Tas arī izdevās un no pirmā apļa Jānis brauca kā līderis un finišēja ar 20 sekunžu pārsvaru. Līdz ar to skaista uzvara gan braucienā, gan divu braucienu summā. Liels paldies #grizzly_racing_service par teicami sagatavoto motociklu, kā arī liels paldies atbalstītājiem,'' teikts komandas ziņojumā.

Pēc trīs posmiem Markuss Ozoliņš kopvērtējumā ieņem sesto vietu, bet Jānis Mārtiņš Reišulis šobrīd ir astotais. 12.vietā Šaicāns.

125cm3 klasē sportisti aizvadīja trīs braucienus, kur, uzvarot visos trijos braucienos, uzvaru svinēja Skots Smulders. Augstā trešā vieta Kārlim Albertam Reišulim, kuram tikai divus punktus zaudēja Roberts Lūsis. Trīs punkti un 24.vieta Raulam Blūmfeldam.

“Uz Vāciju bija devies arī Kārlis Alberts Reišulis, lai startētu 125cc klasē. Kārlim trase ļoti patika, jo bija tieši tāda, par kādām viņam patīk braukt. To pierādīja kvalifikācija, kurā tika uzstādīts otrs ātrākais apļa laiks. Šajās sacensībās Kārlim bija jāveic trīs braucieni. Pirmajā braucienā no starta piektais, bet pirmajā aplī vēlme bija tik liela tikt uz augstāku vietu, kad, veicot sarežģītu lēcienu, sekoja kritiens. Braucienu Kārlis atsāka 12.vietā. Līdz finišam tika līdz 7.vietai. Otrajā braucienā startā atkal piektais, bet pēc spraigām cīņām viņš nokļuva līdz trešajai pozīcijai, kur notika sīva spēkošanās ar otrajā vietā esošo sportistu, bet līdz finišam tā arī nesanāca apsteigt. Trešajā braucienā pavisam neveiksmīgs starts, pēc kā brauciens tika uzsākts 9.vietā. Ar lielu cīņassparu sportists aizcīnījās līdz 3.vietai, kuru arī sīvās cīņās noturēja. Trīs braucienu summā Kārlim 3.vieta. Liels paldies visiem atbalstītājiem,” teikts komandas ziņojumā.

Kopvērtējumā Lūsis ir trešais (no pirmās vietas atpaliek 31 punktu), desmitais, startējot tikai vienā posmā, ir Kārlis Alberts Reišulis, 24.vieta Uldim Freibergam, 32.vietu ieņem Martins Platkēvičs, bet 33.pozīcija - Raulam Blūmfeldam.

MX Youngster klasē septītā vieta Mairim Pumpuram (sezonas kopvērtējumā Mairis ir piektais), bet 13.vietā finišēja Edvards Bidzāns (sezonas griezumā pagaidām 13.vieta). Visbeidzot ātrākajā MX Masters klasē sīvā konkurencē 40 sportistu konkurencē 11.vietu izcīnīja Toms Macuks, kurš sezonas kopvērtējumā ir 12.pozīcijā, kamēr 13.vieta Kārlim Sabulim.

Visi kopvērtējumi ŠEIT.

Līdz čempionāta beigām atlikuši vēl divi posmi.


Foto: RS Photography

Latvijas enduro čempionāta sezonas atklāšanas posms notiks Ķesterciemā

6. aprīlī Tukuma novadā, Ķesterciema "Bušu karjerā" un tā apkārtnē notiks Latvijas čempionāta pirmais posms enduro.
Foto: Fantic Racing
1

Bijušais Jonasa komandas biedrs Bogerss pievienojas "Fantic" rūpnīcas vienībai

MXGP rūpnīcas komanda "Fantic" oficiāli paziņojusi par līguma noslēgšanu ar Braienu Bogersu, kurš līdz ar to kļuvis par pārinieku Glenam Koldenhofam.
Horhe Prado. Foto: mxgp.com

Prado: "Visvairāk noguru no pienākumiem ārpus trases"

Pasaules motokrosa čempionāta Spānijas posmā vairāk nekā pārliecinošu uzvaru guva mājinieks Horhe Prado. Ņemot vērā, ka bija jāstartē dzimtenē, sportists atzina, ka no ārpus trases veicamajiem pienākumiem ik vakaru bijis vairāk noguris, nekā braukšanas ar motociklu.