Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Blakusvāģu PČ posma kvalifikācijas diena pārtraukta priekšlaicīgi

Juris Grīns
Juris Grīns

Blakusvāģu PČ posma kvalifikācijas diena pārtraukta priekšlaicīgi
Foto: WSC

Pasaules čempionātā blakusvāģu motokrosā šonedēļ tiek aizvadīts pēdējais, sestais posms, kas norisinās Vācijā, taču kvalifikācijas diena nevarēja noslēgties kā plānots, jo lietus dēļ apstākļi trasē bija kļuvuši pārāk slikti.

Līdz pasaules čempionāta sezonas beigām atlikuši vairs tikai divi posmi un priekšpēdējais no tiem notiek Rudersbergas trasē. Noslēdzās gan tikai A grupas kvalifikācijas sacensības, jo pēc tam kļuva skaidrs, ka apstākļi trasē nav tādi, lai braukšanu varētu turpināt. Līdz ar to starta kārtība finālbraucieniem noteikta balstoties uz A grupas kvalifikācijas sacīkstes un B grupas kvalifikācijas treniņa rezultātiem.

Starp 40 ekipāžām, kas mēģināja kvalificēties izšķirošajiem braucieniem, Vācijas posmā ir arī Gerts Gordejevs ar Kasparu Stupeli, kurš trasē bija vienīgais no latviešiem. Viņi bija starp tiem, kuri paspēja iziet uz starta kvalifikācijas sacensībās, piedalījās A grupas cīņās un guva astoto vietu. Summējot rezultātus, šai ekipāžai rītdienas sacensībām pienākas 15. starta vieta.

Uzvaru A grupā sasniedza Marvins Vanlušens/Robijs Bakss, kuri aiz sevis atstāja pasaules čempionāta līderus Kertu Variku/Lari Kunnasu. Trešie bija Franks Mulderss/Aivars van de Viels. Savukārt B grupas kvalifikācijas treniņā, kas šoreiz izrādījās svarīgāks nekā citkārt, ātrāko laiku sasniedza sezonas vicelīderi Etjēns Bakss/Ondrejs Čermaks, otro vietu ieņēma Juliens Veldmans/Rodolfs Lebretons, kamēr trešie bija Gerts van Vervens/Bens van den Bogārts.

Situācija kopvērtējuma galvgalī pirms noslēguma posma ir saspringta. Varika/Kunnasa ekipāža ir tikai piecus punktus priekšā Baksam/Čermakam, pārējie zaudē vairāk, bet arī citi braucēji pēdējo cerību uz titulu vēl zaudējuši nav. Trešajā vietā esošie Vanlušens/Bakss ir 27 punktus aiz līderiem. Gordejevs/Stupelis pēc veiksmīga snieguma iepriekšējā posmā tagad pakāpušies līdz devītajai pozīcijai.

Starta kārtība:

PČ kopvērtējums pirms 6. posma: