Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Leģendārais Vilemsens desmito reizi kļūst par Nīderlandes čempionu

Leģendārais Vilemsens desmito reizi kļūst par Nīderlandes čempionu
Daniels Vilemsens un Robijs Bakss. Foto: Luc Wright

Pēc tam, kad "Covid-19" ierobežojumu sakarā paziņots par pēdējā posma atcelšanu, noskaidrojies, ka jau desmito reizi karjerā par Nīderlandes čempionu blakusvāģu motokrosā kļuvis veterāns Daniels Vilemsens.

Nīderlandes atklātā čempionāta ("ONK Sidecar Masters") noslēdzošie posmi bija plānoti 18. oktobrī Lieropas trasē un 24. oktobrī Oldebrukā, taču valstī izsludinātie ierobežojumi organizatoriem likuši sacensības atcelt.

Teorētiskas izredzes pārspēt Danielu Vilemsenu un Robiju Baksu vēl bija Marvinam Vanlušenam ar Benu van den Bogārtu, taču izšķirošā cīņa izpaliks.

Šosezon aizvadīti trīs posmi, kas norisinājās rudenī. 13. septembrī Berghemā Vilemsens/Bakss uzvarēja abos braucienos, pēc tam 20. septembrī Osas trasē uzvarēja vienā no braucieniem, bet summā palika otrie, kam sekoja uzvara vienā braucienā un arī summā 4. oktobrī aizvadītajās sacensībās Varseveldē.

Savā karjerā Daniels Vilemsens par Nīderlandes čempionu iepriekš bija kļuvis deviņas reizes, un tas notika laika posmā no 1998. līdz 2008. gadam, līdz ar to kopš pēdējās uzvaras čempionātā pagājuši jau 12 gadi.

Robijam Baksam šis ir pirmais Nīderlandes čempiona tituls, taču Baksu ģimenei kopumā - jau astotais.

2020. gada Nīderlandes atklātā čempionāta kopvērtējums

VietaEkipāžaPunkti
1.Daniels Vilemsens/Robijs Bakss140
2.Marvins Vanlušens/Bens van den Bogārts120
3.Etjēns Bakss/Nikolā Musē106
4.Kēns Hermanss/Glens Jansenss105
5.Džastins Heubens/Konstantins Belecks91
.........

Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: TRS moto Latvija

Triāla sezona tiks atklāta Sauriešos

27. aprīlī Sauriešu karjerā norisināsies Latvijas čempionāta pirmais posms triālā.

Latvijas motokrosa braucējiem uzvaras un pjedestāli Lietuvas "Jaunatnes kausā"

Latviešu jaunie motokrosa braucēji ar panākumiem startējuši Lietuvas "Jaunatnes kausa" ("Jaunimo taure") izcīņas pirmajā posmā, kas aizvadīts Berčūnu mototrasē, netālu no Paņevežas. Mūsējiem gan uzvaras, gan pjedestāli.