Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Reinis Aumeisters

Palēvics pirms izšķirošā posma un Nāciju kausa: ''Šādā situācijā neesmu pirmo reizi''

Palēvics pirms izšķirošā posma un Nāciju kausa: ''Šādā situācijā neesmu pirmo reizi''
Matīss Palēvics. Foto: Czech Moto

Izšķirošās kaujas Latvijas čempionātā kvadriciklu ieskaitē atliktas uz šo meistarsacīkšu pēdējo posmu Cēsīs. Šobrīd sezonas kopvērtējuma līderis ir Matīss Palēvics (Rodeo MX), taču viņam pa pēdām seko Kārlis Lizenders (Saldus motoklubs) un Valērijs Kuzmins (Gulbenes moto), kuri šobrīd tabulā attiecīgi ieņem otro un trešo pozīciju.

Palēvicu no tuvākā sekotāja Lizandera šķir 31 punkts, kas ir gana drošs pārsvars, taču apzinoties kādas likmes ir liktas uz pēdējo posmu, un sezonā piedzīvotos kāpumus un kritumus, domājams, ka visi līdera tuvākie sekotāji gatavojas Matīsam sarūpēt pašas sarežģītākās sacensības šosezon.

''Nekādu lielo slogu uz sevi neuzlieku, jo neesmu pirmo reizi šādā situācijā. Jābrauc savu braucienu, nav ko tur citu domāt!'' atklāja Palēvics.

''Galvenais akcents šobrīd ir uz Cēsīm, bet daļēji domās jau esmu Nāciju kausā. Tehnika, pats un viss pārējais jau tiek gatavots Nāciju kausam, tā lai pēc iespējas labāk nākamnedēļ varētu nostartēt Nācijās un, gribētos teikt, nobeigt sezonu ar divām ļoti labām sacensībām, lai pašam pēc tam ir prieks. Pēc labas sezonas būs motivācija strādāt vairāk un attīstīties, kļūt vēl labākam, saņemt tās labās emocijas. Strādājam, trenējamies, braucam.''

Latvijas čempionāta izšķirošais etaps motokrosā tiks aizvadīts jau svētdien. Tas tiks apvienots ar Baltijas čempionāta pēdējo posmu un norisināsies Cēsīs.

Izmantotie resursi:
https://www.lamsf.lv/palevics-pirms...


, 2022-09-22 14:45, pirms 2 gadiem
Skumīgi, ka tik daudz sezonas tika sačakarētas braucot ar letiņiem, dzelzs vecis, paldies par lieliskām emocijām 👍
Pauls Jonass. Foto: Full Spectrum Media
4

Jonass: "Divi stabili braucieni, bet ne tādi, kādus gribēju"

13. un 14. aprīlī Itālijā, Trentīno, Pjetramuratas mototrasē aizvadīts pasaules čempionāta ceturtais posms un Eiropas čempionāta otrais posms motokrosā. Šajā posmā startēja septiņi latviešu motosportisti. Pēc posma Pauls Jonass atzina, ka šī nedēļas nogale motokrosā nebija tā veiksmīgākā, jo īpaši svētdiena.
Kārlis Sabulis. Foto: Jānis Pastars, LaMSF

Ķesterciema "Cross Country" sacensībās nepārspēts paliek Sabulis

14. aprīlī Ķesterciemā, "Bušu karjerā" norisinājās Latvijas čempionāta un kausa otrais posms Cross Country. Sacensībās startēja 135 dalībnieki. Solo klases pārstāvēja 112 motosportisti, bet kvadru klasēs uz starta devās 23 dalībnieki.
Foto: Andris Smilšarājs

Nacionālā kausa pirmajā posmā "MX Pro" klasē Kokins uzveic Šileiku un Freibergu

Sestdien, 13. aprīlī, Pilsblīdenes mototrasē aizvadīts Nacionālā kausa pirmais posms motokrosā.