Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Reinis Aumeisters

Nacionālais kauss motokrosā noslēgsies jau oktobrī ar posmu Jūrkalnē

Nacionālais kauss motokrosā noslēgsies jau oktobrī ar posmu Jūrkalnē
''MX Factory Latvia'' pilots Rūdolfs Stankus (#515). Foto: Jānis Pastars

Jau 8. oktobrī tiks aizvadīts Nacionālā kausa (NK) motokrosā pēdējais posms. Piloti tiksies vienuviet Jūrkalnē, lai ne vien sadalītu etapa godalgas, bet arī noskaidrotu šī motokrosa seriāla jaunos čempionus.

NK ietvaros šosezon bija paredzēti astoņi posmi, taču sezona skrien tik ātri, ka nu jau ir tās izskaņa. Septītais posms norisinājās 10. septembrī Staicelē. Toreiz 185 pilotu klātbūtnē uzvaras laurus prestižajā MX Pro klasē plūca Jānis Kārkliņš.

Sportisti nemainīgi tiks sadalīti pa klasēm pēc ātruma un prasmēm: MX Pro, MX A, MX B, MX C un arī MX D. Protams, ka sacīkstes neizpaliks arī bez MX Zero un Mini MX starta.

Jauniešu klases tikmēr tiks sadalītas divās daļās. MX 50, MX 65 un MX 85 piloti tiks iedalīti ''jaunākajos'' un ''vecākajos'' braucējos, lai iespējas būtu kā profesionāļiem, tā arī jaunākiem šī sporta entuziastiem.

NK ir īpašs ar to, ka šajās sacīkstēs pie medaļām var tikt teju katrs. Sportistus sadala pēc ātruma un prasmēm. Šis motokrosa seriāls ir balstīts uz pilotu attīstību un tieši tāpēc ir visplašāk apmeklētais un iemīļotākais starp braucējiem.

Joprojām ir liela neskaidrība vairākās klasēs par jaunajiem čempioniem. MX Pro par titulu cīnās Harijs Suharževskis, Andis Valts, Gints Filipsons, kā arī Rūdolfs Stankus.

Arī pārējās ieskaitēs garantētas aizraujošas un dramatiskas cīņas. Pirmie starti paredzēti aptuveni ap plkst. 11:00.

Pilnais sacensību kalendārs: ŠEIT


Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: TRS moto Latvija

Triāla sezona tiks atklāta Sauriešos

27. aprīlī Sauriešu karjerā norisināsies Latvijas čempionāta pirmais posms triālā.

Latvijas motokrosa braucējiem uzvaras un pjedestāli Lietuvas "Jaunatnes kausā"

Latviešu jaunie motokrosa braucēji ar panākumiem startējuši Lietuvas "Jaunatnes kausa" ("Jaunimo taure") izcīņas pirmajā posmā, kas aizvadīts Berčūnu mototrasē, netālu no Paņevežas. Mūsējiem gan uzvaras, gan pjedestāli.