Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Honda" vadītājs: "Fernandess ir zelta tīrradnis, ko atradām dubļos"

"Honda" vadītājs: "Fernandess ir zelta tīrradnis, ko atradām dubļos"
Rubens Fernandess. Foto: Team HRC

"Honda" rūpnīcas komandas vadītājs Džiakomo Gariboldi veltījis atzinības pilnus vārdus savam braucējam Rubenam Fernandesam, kurš pagājušās nedēļas nogalē Argentīnā sasniedza savu pirmo uzvaru MXGP ieskaitē.

Pasaules motokrosa čempionāts startēja ar sacensībām ainaviskajā Viljas la Angosturas trasē. Lai gan Fernandess gluži nebija pieskaitāms pašiem galvenajiem favorītiem, piektā vieta pirmajā braucienā un uzvara otrajā braucienā deva viņam pirmo pozīciju posma summā.

"Kad pirms trim gadiem nolīgām Rubenu savai 250cm3 komandai, padokā nebija daudz tādu cilvēku, kas ticēja, ka viņš var paveikt to, ko paveica Argentīnā," atzīst Gariboldi. "Tomēr bieži visvērtīgākie zelta tīrradņi ir atrodami dubļos. Apsveicu, vecīt! Tu patiesi esi to pelnījis. Mēs visi zinām, ka šis ir tikai sākums jaukam un panākumiem bagātam stāstam."

Aiz Fernandesa Argentīnas posmā palika "GasGas" vienības braucējs Horhe Prado, kurš pēc pirmā posma tomēr ir līderis čempionāta kopvērtējumā, jo guva vairāk punktus kvalifikācijā. Prado uzvarēja pirmajām braucienā, bet otrajā bija sestais.

Fernandess atzīst, ka pirmajā braucienā nav gājis viegli.

"Pirmajā braucienā sākotnēji biju nedaudz nervozs, bet pēc tam uz otro braucienu jau kļuva labāk," stāsta spāņu motosportists. "Esmu apmierināts ar savu braukšanu šajā trasē. Nespēju noticēt, ka esmu ieguvis uzvaru posma kopvērtējumā, sevišķi pēc pieļautās kļūdas pirmajā braucienā. Man nebūtu izdevies to paveikt, ja apkārt nebūtu visu šo cilvēku - manas komandas, ģimenes un visu pārējo, kuri mani atbalsta."

Pasaules čempionāta otrais posms notiks 25. un 26. martā Sardīnijā.

Izmantotie resursi:
MX Large


Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: TRS moto Latvija

Triāla sezona tiks atklāta Sauriešos

27. aprīlī Sauriešu karjerā norisināsies Latvijas čempionāta pirmais posms triālā.

Latvijas motokrosa braucējiem uzvaras un pjedestāli Lietuvas "Jaunatnes kausā"

Latviešu jaunie motokrosa braucēji ar panākumiem startējuši Lietuvas "Jaunatnes kausa" ("Jaunimo taure") izcīņas pirmajā posmā, kas aizvadīts Berčūnu mototrasē, netālu no Paņevežas. Mūsējiem gan uzvaras, gan pjedestāli.