Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Herlingss MXGP klasē varētu startēt vēl četras vai piecas sezonas

Herlingss MXGP klasē varētu startēt vēl četras vai piecas sezonas
Džefrijs Herlingss. Foto: mxgp.com

"Red Bull KTM" komandas braucējs Džrefrijs Herlingss, kurš trešdien otro reizi karjerā kļuva par MXGP čempionu, bet kopumā izcīnīja savu jau piekto pasaules čempiona titulu, atzinis, ka varētu turpināt startēt sacīkstēs vēl aptuveni četras sezonas.

Pirms pēdējā posmā Mantovas trasē kopvērtējuma vadībā ar trīs punktu pārsvaru bija Romēns Fevrs no "Monster Energy Kawasaki" vienības, bet Herlingss uzvarēja abos braucienos un kļuva par čempionu. Izredzes uz titulu bija arī "Team HRC" braucējam Timam Gajseram, taču viņš Mantovā varēja vairāk paļauties uz veiksmi, ne tik daudz savu sniegumu.

Šobrīd Herlingsam ir spēkā līgums ar "Red Bull KTM" komandu līdz 2023. gada sezonas beigām, un tagad viņš atzinis, ka pirms karjeras beigšanas būtu gatavs to pagarināt uz vēl vienu termiņu.

"Es tiešām ceru, ka varēšu turpināt startēt vēl kādus četrus vai piecus gadu," stāsta 27 gadus vecais sportists. "Tagad man ir kontrakts līdz 2023. gadam, bet es labprāt parakstītu vēl vienu līgumu uz vēl diviem vai trim gadiem. Tad man pašam būtu 31 vai 32 gadi. Viss, protams, atkarīgs no tā, kā ies nākamajās sezonās, jo nekad neko nevar zināt."

Sezonas ceturtā posma otrajā braucienā Nīderlandē Herlingsam tramplīnā virsū uzlēca Fevra komandas biedrs Ivo Montičelli, kā rezultātā holandietis izstājās un savainojuma dēļ bija spiests izlaist nākamo posmu, kas notika Čehijā. Neskatoties uz to, viņš kļuva par čempionu, kopumā šogad pirmais finišējot 15 finālbraucienos, bet pirmajā trijniekā iekļūstot 25 reizes no 36 iespējamajām. Herlingss uzvarēja tieši pusē no notikušajiem 18 posmiem.

MXGP klasē šis Herlingsam ir otrais tituls, bet pirms tam viņš trīs reizes triumfēja arī MX2 klasē. No ātruma viedokļa sportists, iespējams, būtu spējis gūt jau pat desmit titulus, taču bijušas daudzas sezonas, kad to nav ļāvušas paveikt traumas, kā tas bijis arī iepriekšējos divus gadus.

Nesen vienās no sacīkstēm viņu priekšā palaida komandas biedrs Antonio Kairoli, par ko daži līdzjutēji bija sašutuši.

"Ir cilvēki, kas joprojām saka, ka es neesmu īsts pasaules čempions," atzīst Herlingss. "Ja tā, tad es nezinu, kad es tāds būšu. Es dabūju divus punktus no Tonija, bet titulu izcīnīju ar piecu punktu pārsvaru, tāpēc varu teikt, ka uzvarēju pats saviem spēkiem."

Izmantotie resursi:
gatedrop.com


, 2021-11-17 14:11, pirms 2 gadiem
Pēc montičelli meistarstiķi, Herlings to braucienu uzvarēja, 2. nestartēja.
Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: TRS moto Latvija

Triāla sezona tiks atklāta Sauriešos

27. aprīlī Sauriešu karjerā norisināsies Latvijas čempionāta pirmais posms triālā.

Latvijas motokrosa braucējiem uzvaras un pjedestāli Lietuvas "Jaunatnes kausā"

Latviešu jaunie motokrosa braucēji ar panākumiem startējuši Lietuvas "Jaunatnes kausa" ("Jaunimo taure") izcīņas pirmajā posmā, kas aizvadīts Berčūnu mototrasē, netālu no Paņevežas. Mūsējiem gan uzvaras, gan pjedestāli.