Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Aleksandrovičs pēc vēl viena smaga savainojuma noslēdz motofrīstaila karjeru

Aleksandrovičs pēc vēl viena smaga savainojuma noslēdz motofrīstaila karjeru
Foto: No sportista personīgā arhīva

Baltijas motofrīstaila zvaigzne Mārtiņš Aleksandrovičs pēc Polijas šovā piedzīvotā smagā kritiena paziņojis, ka noslēdz savu motofrīstaila karjeru.

Pagājušā gada sākumā, gatavojoties jaunajai sezonai, gaužām nepatīkamā savainojumā iedzīvojās Baltijas motofrīstaila zvaigzne Mārtiņš Aleksandrovičs, kuram vienā kājā bija konstatēti 11 lūzumi, kā arī ievietotas apmēram 26 dažādas metāla detaļas.

Diemžēl nesen Polijā Mārtiņš piedzīvoja vēl vienu smagu kritienu. Sarunā ar portālu ''Sportacentrs.com'' Mārtiņš paziņoja, ka noslēdz motofrīstaila karjeru.

Mārtiņ, cik saprotu, tad Tu diemžēl atkal esi iedzīvojies smagā savainojumā.
Jā, pagājušajā nedēļā Polijā šova sacensībās piedzīvoju lielu kritienu. Diemžēl šoreiz pievīla tehnika, jo izlēciena brīdī, kad devu gāzi uz rampas, mocim bija motora defekts. Kaut kas izšķīda tur, tāpēc pietrūka jauda, lai aizlidotu līdz pretējai nosēdiena pusei.

Un kur tu piezemējies?
Ieskrēju sienā (deviņu metru augstumā ar ātrumu nedaudz zem 50 km/h) un kritu. Rezultātā lauzu abas rokas un kāju. Ja pagājušajā gadā lauzu labo kāju, tad šogad – kreiso, taču trauma ir tikpat nopietna. Rokai jau operācija ir veikta, jo tur viss bija sadzīts putrā. Arī potītē kauli bija iestumti iekšā… Tikpat nopietni, kā toreiz, tikai šoreiz izgāju uz lielāku apjomu (smejas).

Mārtiņ, redzēju bildi, kur Tu sēdi uz motocikla un apakšā teksts – uz redzēšanos...
Jā, varu pateikt to, ka vairs nekad mūžā mani neviens neredzēs uz rampas. Es eju prom no motorsporta un ar to vairs nenodarbošos… Iespējams, turpmāk darīšu pavisam ko radikāli citu. Man ir pietiekams vecums, lai to vairs nedarītu. Gada sākumā zināju, ka šī būs mana pēdējā motofrīstaila sezona, tāpēc gribējās pabeigt to maksimāli jaudīgi, bet diemžēl man nebūs to iespējams izdarīt. Tas nozīmē, ka ir jāapstājas. Ļoti žēl, jo bija plānoti daudzi pasākumi Latvijā. Bet ir jādzīvo tālāk.

Cik ilgs atveseļošanās laiks ir paredzēts?
No sešiem līdz septiņiem mēnešiem. Diemžēl dotajā brīdī esmu dārzenis, jo nekur nevaru pakustēties, pabraukt ar ratiem, ne iet ar kruķiem. Varu pārvietoties ar ratiem, ja mani kāds stumj. Skats nav pozitīvs, bet, kā ir, tā jādzīvo – laižam tālāk un viss ir kārtībā.

Tava nākotnes iecere būs tikpat aizraujoša kā šī?
Ir doma darboties tajās jomās, kurās man ir pieredze - frīstaila pasākumi, motokrosa nodarbības, nometnes, MX trašu dizaini un to izveide. Papildus veltīšu laiku arī sev - gribu apgūt ko jaunu un attīstīt jaunas idejas.

Atgādināsim, ka Latvijas zināmākais moto frīstaila meistars Aleksandrovičs ir vienīgais profesionālais frīstaila motobraucējs no Latvijas un pirmais Baltijas valstu pārstāvis, kas ar motociklu izpildījis atmugurisko salto. Viņš regulāri piedalījās moto frīstaila sacensībās un dažādos šovos dažādās pasaules valstīs.

Portāls Sportacentrs.com novēl Mārtiņam pēc iespējas ātrāk atveseļoties un veiksmi turpmākajās gaitās!


, 2017-06-13 14:52, pirms 7 gadiem
Turies, Mārtiņ!
, 2017-06-13 15:28, pirms 7 gadiem
Zināmā mērā pat apbrīnojams cilvēls, īpaši par savu apņēmību - lai veicas!
, 2017-06-13 15:49, pirms 7 gadiem
Njā, žēl ka tā. Lai veseļojas!
, 2017-06-13 15:53, pirms 7 gadiem
Brīžiem jādabū ar mietu pa pieri lai saprastu ka ir jāapstājas, lai veicas turpmākajā dzīvē!
, 2017-06-14 10:34, pirms 7 gadiem
Video i?
, 2017-06-14 15:11, pirms 7 gadiem
Veseļojies ALEX Supermen. Galvenais lai ir garkājainas stirnas kas aprūpē veselās ķermeņa daļas nevis Timrots. :-)
Pauls Jonass. Foto: Full Spectrum Media
4

Jonass: "Divi stabili braucieni, bet ne tādi, kādus gribēju"

13. un 14. aprīlī Itālijā, Trentīno, Pjetramuratas mototrasē aizvadīts pasaules čempionāta ceturtais posms un Eiropas čempionāta otrais posms motokrosā. Šajā posmā startēja septiņi latviešu motosportisti. Pēc posma Pauls Jonass atzina, ka šī nedēļas nogale motokrosā nebija tā veiksmīgākā, jo īpaši svētdiena.
Kārlis Sabulis. Foto: Jānis Pastars, LaMSF

Ķesterciema "Cross Country" sacensībās nepārspēts paliek Sabulis

14. aprīlī Ķesterciemā, "Bušu karjerā" norisinājās Latvijas čempionāta un kausa otrais posms Cross Country. Sacensībās startēja 135 dalībnieki. Solo klases pārstāvēja 112 motosportisti, bet kvadru klasēs uz starta devās 23 dalībnieki.
Foto: Andris Smilšarājs

Nacionālā kausa pirmajā posmā "MX Pro" klasē Kokins uzveic Šileiku un Freibergu

Sestdien, 13. aprīlī, Pilsblīdenes mototrasē aizvadīts Nacionālā kausa pirmais posms motokrosā.