Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Vēlreiz pārceļ MXGP posma norisi Ķegumā

Vēlreiz pārceļ MXGP posma norisi Ķegumā
Pauls Jonass. Foto: jpacevedophoto

Pasaules motokrosa čempionāta rīkotāji pavēstījuši, ka MXGP sezona varētu atsākties augusta sākumā ar posmiem Krievijā un Latvijā.

MXGP rīkotāji koronavīrusa pandēmijas dēļ veikuši kārtējās izmaiņas MXGP sacensību kalendārā, gan pārceļot posmus, gan arī atceļot.

Sākotnēji bija plānots, ka sezona atsāksies ar posmu Krievijā (7.jūnijs), kam sekos posms Latvijā, Ķeguma trasē (14.jūnijs). Vēlāk šie abi posmi tika pārcelti uz 5. un 12.jūliju, taču šodien kļuva zināms, ka Krievijas GP posmu plānots aizvadīt 2.augustā, bet posmu Ķegumā – 9.augustā.

Iepriekš šajos datumos bija plānots aizvadīt Beļģijas un Vācijas posmus, taču tagad organizatori ziņo, ka šie abi posmi tiks pārcelti uz vēlāku laiku. Beļģijas posms notiks 25.oktobrī, bet Vācijas, Čehijas un Itālijas posmu plānotā norise vēl nav zināma.

Tāpat zināms, ka Francijas GP posms ir atcelts, bet franču līdzjutēji bez motokrosa šogad nepaliks, jo no 26.-27.septembrim Francijā notiks Nāciju kauss motokrosā.

Pēc diviem MXGP posmiem līderis ir Džefrijs Herlingss, kuram seko Tims Gajsers un Antonio Kairoli. "Rockstar Energy Husqvarna" rūpnīcas sportists Pauls Jonass, kuram pirmie divi posmi nebija tie veiksmīgākie, kopvērtējumā šobrīd ieņem 13. pozīciju.

Mainītais 2020. gada MXGP kalendārs

Izmantotie resursi:
mxgp.com


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").