Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Atbrīvojis vietu Jonasam, Koldenhofs pievienojas "Yamaha" rūpnīcas MXGP komandai

Atbrīvojis vietu Jonasam, Koldenhofs pievienojas "Yamaha" rūpnīcas MXGP komandai
Glens Koldenhofs (centrā). Foto: Yamaha Motor Europe

Glens Koldenhofs, kura vietā "Standing Constructor GasGas" vienībā nākamgad startēs Pauls Jonass, parakstījis līgumu par startēšanu "Monster Energy Yamaha" rūpnīcas komandā.

Koldenhofs ir viens no vadošajiem braucējiem pasaules motokrosa čempionātā - savos 29 gados viņš MXGP klasē uz pjedestāla pabijis 19 reizes, kā arī spējis uzvarēt piecos posmos. Tāpat viņš krietni spējis palīdzēt Nīderlandes komandai Nāciju motokrosā, gan 2018. gadā ASV, gan 2019. gadā savā dzimtenē spējot izcīnīt pirmās vietas abos braucienos. Pērn Nīderlandes komanda pirmo reizi vēsturē uzvarēja šajās sacensībās.

Pašlaik Koldenhofs vēl atlabst no kakla savainojuma, kas tika gūts krītot Flandrijas "Grand Prix" laikā Beļģijā, Lommelas trasē. Pirms tam viņš 12 posmu laikā tikai vienā no braucieniem izstājās, bet visos pārējos finišēja pirmajā desmitniekā, ieskaitot otro un pirmo vietu Ķegumā notikušajā Latvijas "Grand Prix" izcīņā, kas viņam ļāva uzvarēt šajā posmā. Neskatoties uz sešu posmu izlaišanu, šo sezonu holandietis noslēdzis astotajā vietā.

"Monster Energy Yamaha" komandā arī nākamgad turpinās startēt Džeremijs Sīvers, kamēr Gotjē Polēns karjeru ir noslēdzis. Tāpat komanda nesen parakstīja līgumu ar Benu Vatsonu, kurš līdz šim rūpnīcu pārstāvēja MX2 klasē, šosezon uzvarot divos posmos un kopvērtējumā gūstot piekto vietu. Koldenhofs kļuvis par komandas trešo braucēju.

Šogad Koldenhofs pārstāvēja "Standing Constructor GasGas" rūpnīcas komandu, bet viņa vietā tajā 2021. gada sezonā startēs Pauls Jonass. Latvieša pārinieks būs Braiens Bogerss, kurš aizvadītajā MXGP sezonā brauca "Marchetti KTM" komandā un kopvērtējumā ierindojās desmitajā vietā. Jāpiemin, ka Bogerss savulaik kopā ar citu latviešu motosportistu Robertu Justu pārstāvēja "HSF Logistics" komandu, startējot MX2 pasaules čempionātā.

Arī MX2 klasē "Monster Energy Yamaha" startēs trīs sportistu sastāvā, komandu pārstāvot līdzšinējam braucējam Jago Gērtsam, kurš šogad kļuva par pasaules vicečempionu, bet pēdējā posmā lauza plecu, kā arī jaunpienācējiem Maksimam Renū un Tibū Benistānam. Renū līdz šim pārstāvēja "SM Action Yamaha" komandu, šogad uzvarēja vienā posmā un kopvērtējumā izcīnīja augsto trešo vietu, bet Benistāns, aizvadot vien dažus MX2 posmus, divreiz finišēja pirmajā trijniekā, kā arī kļuva par Eiropas čempionu EMX250 klasē.

Apstiprinātie rūpnīcas komandu sastāvi 2021. gadam

MXGP:

KomandaBraucēji
KTMHorhe Prado / Džefrijs Herlingss / Antonio Kairoli
HusqvarnaArmins Jasikonis / Tomass Kjers Olsens
GasGasPauls Jonass / Braiens Bogerss
HondaTims Gajsers / Mičels Evanss
YamahaDžermijs Sīvers / Bens Vatsons / Glens Koldenhofs
KawasakiRomēns Fevrs

MX2

KomandaBraucēji
KTMToms Vialle / Renē Hofers
HusqvarnaDžeds Bītons / Kejs de Volfs
GasGasSimons Langenfelds / Isaks Giftings
YamahaJago Gērtss / Maksims Renū / Tibū Benistāns
KawasakiRoans van de Mūsdijks / Matiss Boisrams / Mikkels Hārups

Izmantotie resursi:
mxgp.com


, 2020-11-11 11:31, pirms 3 gadiem
Hondai nav mx2 komanda?
Vienīgā intriga, kas vēl pie Kawasaki, žēl, kad ne jonass.(baumo, ka Monticelli, kurš noteikti nav ātrāks par Paulu)
, 2020-11-11 11:32, pirms 3 gadiem
Yamahai ļoti spēcīgas abas komandas, metīs izaicinājumu KTM.
, 2020-11-11 12:31, pirms 3 gadiem
Izlabo Yamahas komandas sastāvu, nemāni tautu!
, 2020-11-11 14:16, pirms 3 gadiem
Jā,autors #91 ir izslēdzis no Yamahas komandas sastāva,viņa vietā ieliekot #3...
, 2020-11-11 14:26, pirms 3 gadiem
Ceru ka Pauls izpogās Husīti, tā būs papildus intriga nākamajā sezonā!
Foto: RS Photography

Latvijas enduro čempionāta sezonas atklāšanas posms notiks Ķesterciemā

6. aprīlī Tukuma novadā, Ķesterciema "Bušu karjerā" un tā apkārtnē notiks Latvijas čempionāta pirmais posms enduro.
Foto: Fantic Racing
1

Bijušais Jonasa komandas biedrs Bogerss pievienojas "Fantic" rūpnīcas vienībai

MXGP rūpnīcas komanda "Fantic" oficiāli paziņojusi par līguma noslēgšanu ar Braienu Bogersu, kurš līdz ar to kļuvis par pārinieku Glenam Koldenhofam.
Horhe Prado. Foto: mxgp.com

Prado: "Visvairāk noguru no pienākumiem ārpus trases"

Pasaules motokrosa čempionāta Spānijas posmā vairāk nekā pārliecinošu uzvaru guva mājinieks Horhe Prado. Ņemot vērā, ka bija jāstartē dzimtenē, sportists atzina, ka no ārpus trases veicamajiem pienākumiem ik vakaru bijis vairāk noguris, nekā braukšanas ar motociklu.