Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Latvijas junioru motokrosa sezona noslēgsies Stelpē

Šo sestdien, 13. augustā, Stelpē tiks noslēgta Latvijas junioru čempionāta sezona, sportistiem cīnoties par piektā, pēdējā šī seriāla posma goda pjedestālu un punktiem kopvērtējumā. Papildus tam visam, 65 cc klasē šis būs arī Baltijas čempionāta etaps. Notikumiem junioru čempionātā sekot līdzi varēs ne tikai uz vietas Stelpē, bet arī pie TV ekrāniem. Tiešraidi no sacensībām nodrošinās Best4Sport TV.

Vairākās klasēs situācija kopvērtējuma tabulā ir visai saspīlēta, kas nozīmē, ka tieši “Pīlādžu mototrasē” izšķirsies sportistu gala izkārtojums sezonas kopvērtējuma tabulā. Tāpēc piedāvājam nelielu ieskatu no pašreizējās situācijas pa klasēm.

Pēc aizvadītiem četriem posmiem 125 cc klasē līderos izvirzījies Aksels Neimanis (AMK “Bieriņi”), kurš visos šajos posmos kāpis uz goda pjedestāla otrā pakāpiena, sakrājot 174 punktus. Otrajā vietā pirms pēdējā posma ir Edgars Upītis (Gulbenes moto), kurš tikai vienā posmā tika pie medaļas, taču piedalīšanās visos posmos viņam palīdzējis sakrāt 144 punktus. Pie veiksmīga starta Stelpē, Upītis varētu kāpt uz goda pjedestāla arī sezonas kopvērtējumā. Turpat blakus Upītim kopvērtējuma tabulā ir Kristers Zemmers (Motoklubs “Litene”), kurš ar 122 punktiem šobrīd ir trešais. Šim trijniekam kārtis nedaudz varētu sajaukt Tomass Šaicāns (Rodeo MX), kurš nobraucis tikai divus posmus, bet abos savācis maksimālo punktu skaitu, tāpēc šobrīd ar 100 punktiem viņš tabulā ir ceturtais.

Daudz dramatiskāka situācija ir MX2 junioru klasē, kur TOP3 braucēji punktu ziņā viens otram ir gana tuvu. Šobrīd līderis ar izcīnītiem 168 punktiem ir Daniils Kuzmins (AMK “Bieriņi”), otrajā pozīcijā ar 148 punktiem ir Ralfs Riters (Rambas R), bet turpat aiz Ritera, atpaliekot vien par 4 punktiem ir Rūdolfs Aumeistars (CAMK Latgale) – viņam 144 punkti. Tālu no līderiem nav arī Kristers Igals (Xskill Racing Team), Kārlis Roberts Elksnis (MX Ādaži) un Rainers Timko (Saules sporta klubs). Arī šim trio ir perspektīvas vēl pacīnīties par sezonas kopvērtējuma medaļām.

MX85 vecāko braucēju ieskaitē ar 188 punktiem šobrīd izteikts pirmais numurs ir Ričards Alens Gaļcins (CAMK Latgale). Aiz viņa seko ar 136 punktiem seko Adrians Drozds (CAMK Latgale), taču trešajā pozīcijā ar 108 punktiem pagaidām ir Daniels Mockevičs (Saldus motoklubs). Tiesa, Daniela pozīcijas ir gana nestabilas, jo burtiski tikai dažus punktus no viņa atpaliek Emīls Ivanovs (Saules sporta klubs) un Ričards Muraško, kuri visticamāk būs galvenie Mockeviča konkurenti par goda pjedestālu sezonas kopvērtējumā.

MX85 jaunāko ieskaitē situācija ir vēl sarežģītāka. Lai arī Sebastienas Olsens (Rodeo MX) ar 158 punktiem ir pašreizējais līderis, turpat pakausī viņam elpo Hugo Heinrihsons (VV Moto Racing Team), kura kontā ir 151 punkts, tāpat arī Enriko Peilmans ar 150 punktiem ir reāls kandidāts uz uzvaru kopvērtējumā. Liela iespējamība, ka tieši šie trīs jaunieši arī kopvērtējumā būs uz goda pjedestāla, tikai nezināms kādā izkārtojumā. To, protams, parādīs Stelpes posms.

Arī MX65 vecāko ieskaitē nekas līdz galam nav skaidrs. Šobrīd šajā klasē valda Raivo Krūmiņš (Kalsnava MB), kurš četru posmu ietvaros sakrājis 138 punktu lielu bagāžu. Tiesa, tikai 19 punkti Krūmiņu šķir no otrajā tabulas ailītē esošā Artūra Vintera (Jāņa Vintera Moto Team Riga), kurš ir ambīciju pilns, lai paspēkotos par Latvijas čempiona titulu. Punktu ziņā tālu no Krūmiņa un Vintera nav arī Markuss Haruns (Saldus motoklubs), kurš pagaidām ir trešais. MX65 klasē līderiem papildus problēmas šajā posmā varētu radīt arī Igaunijas un Lietuvas braucēji, jo šoreiz čempionātu apvienošanas kārtībā tiks krāti arī Baltijas čempionāta punkti.

MX65 jaunāko ieskaitē ar 171 punktu līderis ir Rainers Grasis (CAMK Latgale). Raineram Stelpē pietiek izcīnīt vismaz septiņus punktus un viņš kļūs par Latvijas junioru čempionāta sezonas kopvērtējuma uzvarētāju. Otrais šobrīd ir Edvards Jēkabsons (IK Auseklis) – 127 punkti, bet trešajā pozīcijā ar 118 punktiem gozējas Patriks Cīrulis (IK Auseklis). Tikai sešus punktus no Patrika atpaliek viņa brālis Martins Cīrulis (IK Auseklis), tālu no goda pjedestāla nav arī Magnuss Misiņš (MX Ādaži) un Artūrs Bluks (CAMK Latgale).

MX50 vecāko klasē visas sezonas garumā stabili braucis igaunis Martins Poders, kurš uzvarējis trijos no četriem aizvadītajiem posmiem. Tiesa, sakrātie 187 punkti viņam vēl neļauj priecāties un priekšlaicīgi svinēt uzvaru sezonas kopvērtējumā. Vēl savu gala vārdu nav teicis otrajā pozīcijā esošais lietuvietis Donatas Aleksa, kura kontā ir 161 punkts, kā arī latvieši Tomass Tīlans (AMK “Bieriņi”) un Jēkabs Gailis (CAMK Latgale), kuri ir tikai dažu punktu attālumā no Lietuvas sportista.

Vēl saspīlētāka situācija tabulā ir MX50 jaunāko ieskaitē – tur pirmo un otro vietu šķir tikai 4 punkti. Pirmais ar 184 punktiem pagaidām ir Leo Veinbergs (AMK “Bieriņi”), bet turpat blakus ir Leo komandas biedrs Markuss Rode, kurš sakrājis 180 punktus. Trešajā ailītē ar krietnu atrāvienu no līderiem atrodas Valters Jurčenko (IK Auseklis), taču Jurčenko vieta tabulā nav stabila, jo viņu varētu vēl apdraudēt Everts Sarovs (CAMK Latgale).

MX50 rūķu klasē līderos ir Bruno Geitus (MX Ādaži), aiz viņa seko Markas Morkis no Lietuvas un Ralfs Kalniņš (MX Ādaži).

MX50 rūķu OPEN klasē nevainojamu sezonu līdz šim aizvadījis Noels Ballods – Nagradovs (AMK “Bieriņi”), kurš uzvarējis visos iepriekš aizvadītajos Latvijas junioru čempionāta posmos. Noels ir soļa attālumā no Latvijas čempiona titulu, taču viņa pozīcijas vēl teorētiski var apdraudēt Ralfs Siks (Xskill Racing Team), tāpat TOP3 tabulā savas korekcijas vēl var ieviest Roberts Eglītis (MK Stende).

Kvadriciklu Q100 ieskaitē tabulas augšgalā atrodas Rubēns Vestungs, kurš ir diezgan izteikts līderis un reāls pretendents uz sezonas kopvērtējuma čempiona statusu, taču par otro vietu cīņa būs gan principiāla starp Edvardu Lorencu (MX Ādaži) un Martinu Kahru no Igaunijas.

Q Juniori klasē no aizvadītajiem posmiem maksimālo punktu skaitu paņēmis Kārlis Straubergs (CrossMoto Racing team), uzvarot visos braucienos un ar trekniem burtiem ierakstot savu vārdu pirmajā tabulas ailītē. Mairis Vasiļenko (Gulbenes moto) ir otrais, bet Martins Puhaļskis (CrossMoto Tacing Team), kurš izlaidis divus no četriem aizvadītajiem posmiem, ir trešais.

Q Kids klasē izskatās, ka galvenās cīņas vēl ir priekšā. Šobrīd līderis ir Artūrs Upītis, bet tikai sešus punktus aiz līdera atrodas Roberts Trautmanis no “CrossMoto Racing Team”. Trešais pagaidām ir Roberts Valdmanis (CrossMoto Racing Team).

Komandu vērtējumā pēc aizvadītajiem četriem Latvijas junioru čempionāta posmiem līderos ir izvirzījusies CAMK “Latgale” (4283 punkti), otrajā pozīcijā atrodas Mārupes AMK “Bieriņi” (4198 p), trešie – “Rodeo MX” (2672 p), 4. vietā – IK “Auseklis” (2357 p), bet 5. vietā – MX “Ādaži” (2346 p).

“Tā kā iepriekšējā nedēļa bija tukšais periods un sacensības Latvijā nenotika, pie mums uz treniņiem brauca liels braucēju skaits. Šodien aizvadījām pēdējos oficiālos treniņus pirms nedēļas nogalē gaidāmajām sacensībām. Lielu interesi par sacensībām izrādījuši igauņu blakusvāģu un kvadru braucēji. Tā kā ne tikai sestdien, bet arī svētdien dalībnieku būs daudz. Runājot par trasi – trasē īpašu izmaiņu nav, protams, pilnveidojam kalnus, pielīdzinām, tā, lai braucējiem ir patīkami braukt. Strādājam arī pie teritorijas sakārtošanas, lai arī skatītājiem labi,” īsu komentāru pirms lielā divu dienu motokrosa maratona Stelpē sniedza “Pīlādžu mototrases” saimnieks un sacensību organizators Ēriks Pīlādzis.


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").