Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latvijas kausā un Dāmu kausā motokrosā galvenās cīņas atliktas uz Stelpes posmu

Juris Grīns
Juris Grīns

Šo sestdien, 13. augustā, Stelpē “Pīlādžu mototrasē” vienā laikā ar Latvijas junioru čempionāta sezonas pēdējo posmu tiks noslēgta arī Latvijas kausa un Dāmu kausa sezona.

MX2T klasē stabilu sniegumu aizvadītajos posmos demonstrējis Ventspils kluba “Rodeo MX” braucējs Dāvids Rjabovs (187 punkti), kurš kāpis uz goda pjedestālu visās četrās aizvadītajās Latvijas kausa sacensībās. Tāpat diezgan drošā atstatumā Rjabovs otrajā tabulas ailītē atstājis Ģirtu Šampiņu (Saldus Motoklubs), kura kontā 160 punkti. Droši var teikt, ka Rjabovs un Šampiņš arī pēc piektā posma sezonas kopvērtējumā būs uz goda pjedestāla, taču no viņu savstarpējās cīņas būs atkarīgs vietu izkārtojums. Diezgan tālu ar iegūtiem 94 punktiem no pirmā divnieka punktu ziņā atpaliek Andris Freimanis (Saldus motoklubs), taču tas nemazina faktu, ka kopvērtējumā viņš pagaidām ir trešais.

MX30+ klasē situācija ir īpaši interesanta – no divdesmit viena pieteiktā sportista neviens nav piedalījies visos posmos. Visi, izņemot šīs klases kopvērtējuma līderi Mareku Zolmani (Saldus motoklubs), aizvadījuši ne vairāk kā divus posmus. Zolmanis startējis trijos no četriem aizvadītajiem posmiem, iespējams, tāpēc ar 126 punktiem ir visiem priekšā. Otrajā pozīcijā atrodas Artūrs Līcītis (CAMK Latgale), kurš 2002. gadā kopā ar Lauri Freibergu un Aigaru Bobkovu pārstāvēja Latvijas izlasi Nāciju kausā, bet trešais ir Oskars Kalniņš no “VV Moto Racing Team”. Oskara pozīcija ir visai apdraudēta, jo uz bronzas medaļu kopvērtējumā acis uzlikuši viņam tabulā blakus esošie Ričards Jelagins (Kalsnava MB), Zigmārs Kapteinis un pārējie.

MX40+ klasē līderis ir “GF Racing Team” pārstāvis Intars Lesnieks. Viņa kontā 163 p un diezgan stabila pirmā pozīcija. Galvenā cīņa Stelpē notiks par kopvērtējuma otro un trešo vietu. Šobrīd pēc četriem aizvadītajiem Latvijas kausa posmiem 2. vietā ar izcīnītiem 136 punktiem ir Agris Jauntēvs (Rambas R), bet tikai divi punkti mazāk ir viņa kluba biedram Andrim Hohlačovam (Rambas R). Nav izslēgts, ka pa vidu Jauntēva un Hohlačova idillei var iejaukties Sandris Geitus (MX Ādaži), kurš punktu ziņā nemaz tik daudz neatpaliek no “Rambas R” braucējiem. Geitusam 128 punkti.

MX50+ klasē goda pjedestāls sezonas kopvērtējumā visticamāk tiks sadalīts starp četriem braucējiem. Pagaidām diezgan komfortabli tabulas augšgalā jūtas Jānis Vinters (Jāņa Vintera Moto Team Riga), kurš uzvarējis trijos no četriem aizvadītajiem posmiem. Iespējams, Vinters uzvarētu arī Neretas posmā, taču tajā Jānis, kura kontā ir 150 punkti, nepiedalījās. Otrajā pozīcijā ar 144 p ir lietuvietis Romus Latkaitis, trešais ar 133 p ir Aivis Dadeiks (VV Moto Racing team), bet ceturtais – Jānis Mironovs (CAMK Latgale). Mironova kontā 131 p.

MX Dāmu klasē, pat izlaižot vienu posmu, pirms sezonas noslēdzošā posma līderos ir Sāra Vintere (Jāņa Vintera Moto Team Riga). Viņa ar 24 punktu handikapu atrāvusies no Esteres Miglānes (Suzuki Latvia-VILDERS). Trešajā pozīcijā pagaidām ir Ieva Sproģe. Viss liecina par to, ka arī pēc Stelpes posma šis vietu izkārtojums paliks tāds pats, taču motokross ar to ir interesants, ka neko nevar prognozēt.

MX Retro 175 klasē izteikta līdera nav, jo šeit uz Latvijas kausa čempiona troni pretendē veseli trīs sportisti – pagaidām tabulas augšgalā esošais Jānis Leitāns (AMK “Bieriņi”), Jānis Ķepiņš (MK “Aloja”), kurš no Leitāna atpaliek vien par 10 punktiem, un Egils Reinkops (Saldus motoklubs), kuru no līdera šķir 17 punkti. Iespējams, pēc Stendes posma pjedestāla izkārtojums varētu būt savādāks.

Tāpat MX Retro 250 klasē pirms pēdējā posma teorētiskais uzvarētājs vēl nav skaidrs, jo tikai viens punkts šķir patreizējo kopvērtējuma līderi Mārtiņu Mauriņu (F.F.F. sporta klubs) no otrajā pozīcijā esošā Mārtiņa Mušas (Saldus motoklubs). Turpat tikai sešu punktu attālumā no līdera atpaliek arī Edgars Liliešteins (F.F.F. sporta klubs), kurš šobrīd ir trešais, bet Stelpē viņam ir reālas iespējas savas pozīcijas uzlabot.

Tikpat nemierīga situācija cīņā par zeltu ir arī MX Retro 350 ieskaitē. Šeit līderis ar 189 punktiem ir Toms Kasečkins (Suzuki Latvia – VILDERS), bet otrais no līdera atpaliekot vien deviņus punktus ir Oļegs Kasečkins (Suzuki Latvia – VILDERS). Trešais ir Guntars Birkavs (AMK “Bieriņi”), bet viņš pat gadījumā, ja abi Kašečkini izlaiž Stelpes posmu, pirmais kopvērtējumā pat teorētiski nevar vairs būt. Birkava galvenais uzdevums būs nosargā 3. vietu, jo uz to tēmē arī Gatis Zolmanis (Saldus motoklubs).

Nevienu nepārsteigs ziņa, ka arī MX Retro 500 klasē galvenās cīņas par Latvijas kausa kopvērtējuma titulu atliktas uz Stelpes posmu. Šeit galvenie pretendenti uz zelta medaļu ir divi “Saldus motokluba” sportisti ar vienādu uzvārdu – Raivis un Roberts Zolmaņi. Abus šķir tikai 5 punkti! Pagaidām trešais ir Māris Miezītis (MK “Aloja”).

Izmantotie resursi:
lamsf.lv