Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Ar sacensībām Apē tiks atklāta jaunā ziemas motokrosa čempionāta sezona

Juris Grīns
Juris Grīns

Ar sacensībām Apē tiks atklāta jaunā ziemas motokrosa čempionāta sezona
Foto: Andris Smilšarājs

14. janvārī Apes trasē tiks aizvadīts Latvijas čempionāta pirmais no trīs plānotajiem Ziemas motokrosa posmiem. Trase jau gatava uzņemt braucējus. Stiprākie tiks noskaidroti četrpadsmit klasēs.

Šogad Ziemas motokrosa sacensībās būs tikai klasiskais motokross bez Skijoringa. Stiprākie tiks noskaidroti 14 klasēs: KBR MX1, KBR MX2, KAR MX1, KAR MX2, MX50, MX65, MX85, MX Open, Q50, Q100, Q Juniori, Q Open, ATV 4×4 un Pitbike Open.

Pie ierastajām klasēm nākušas klāt divas jaunas klases – “Open” klase jeb kross ar radzēm, kurā atļauts braukt ar paštaisītām ziemas radzēm (papildus informācija par tehnisko specifikāciju atrodama LaMSF mājaslapā publicētajā Nolikumā), kā arī “Pitbike” klase.

Nelielas izmaiņas skārušas Kvadru un ATV klases, kuras šogad trasē tiks laistas atsevišķos braucienos. Ziemas motokrosā atļauts startēt ar divu veidu LaMSF motokrosa licencēm – Ziemas motokrosa vai Vasaras motokrosa licenci.

Tāpat kā pērngad, arī šogad ziemas sezonas pirmais Latvijas čempionāta, Latvijas kausa un Latvijas junioru čempionāta posms tiks aizvadīts Apē.

“Trase jau sen uztaisīta, kura katru dienu tiek uzturēta, gatavojoties gaidāmajām sacensībām. Trases segums ir pieblietēts ledus. Ja vēl rīt, parīt sniegs uzsnigs, tad vispār bez stresa, jo pēc prognozēm skatoties ceturtdienas, piektdienas naktis ir ar mīnusu un tā ir pietiekoša temperatūra, kas mums nepieciešama. Trases kvalitāti pat pie sliktiem laikapstākļiem būtu grūti izmainīt, ja nu vienīgi trīs dienas no vietas lītu lietus,” skaidroja pasākuma organizators Sandris Janušs, kurš motokrosa sabiedrībā vairāk zināms kā Sančo. Organizators arī pavēstīja, ka būs nodrošināti arī vairāki auto stāvlaukumi.

Online reģistrācija sacensībām ir atvērta līdz 13.01.2023. Plkst 15.00 ( https://www.licences.lv/events/join/1102)

LaMSF Motokrosa komisija izsaka lielu paldies visiem organizatoriem, kuri atsaucās un uzņēmās risku rīkot šīs ziemas motokrosa sacensības.

Izmantotie resursi:
lamsf.lv