Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Reinis Aumeisters

Šomēnes norisināsies no Ainažiem uz Siguldu pārceltais NK posms motokrosā

Šomēnes norisināsies no Ainažiem uz Siguldu pārceltais NK posms motokrosā
''MX Factory Latvia'' pilots Rūdolfs Stankus (#515). Foto: Jānis Pastars

27. augustā tiks aizvadīts jau sestais Nacionālā kausa posms motokrosā. Piloti tiksies vienuviet Siguldā, lai cīnītos par godalgām un svarīgiem kopvērtējuma punktiem.

Etaps sākotnēji tika paredzēts Ainažos, taču posma organizatori jūlijā atteicās rīkot sacīkstes. Atteikuma iemesls bija nespēja sagatavot pienācīgi trasi sacensībām. Par posma glābēju kļuva Siguldas trases īpašnieks un motosportists Jānis Kārkliņš, kurš uzņēmās šo nastu.

Nacionālais kauss ir sacīkstes, kurās piloti tiek sadalīti pēc ātruma. Profesionālāki piloti brauc augstākā klasē, kamēr lēnākiem ir iespēja sacensties ne tik prestižu klašu ietvaros. Tas ļauj kā amatieriem, tā arī profesionāļiem cīnīties par godalgām.

Nacionālā kausa ietvaros šosezon paredzēti kopā astoņi posmi. Septītais norisināsies septembra ievadā Staicelē, bet noslēdzošais oktobra sākumā Jūrkalnē. Etapu paliek arvien mazāk un tas vien nozīmē to, ka uzvaras cena aug.

Ar amizantu uzrunu augusta ievadā uzstājās arī Siguldas mototrases īpašnieks Kārkliņš. Motosportists trīs ar pusi minūtes cīnījās ar tekstu, smiešanos un aicināja līdzjutējus ierasties klātienē uz šo motokrosa notikumu.

Iepriekšējais posms tika aizvadīts Stendē, kur prestižajā MX Pro klasē triumfēja tieši Kārkliņš. Otrais bija Harijs Suharževskis, bet trešais Rūdolfs Stankus.

Pilnais sacensību kalendārs: ŠEIT


Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: TRS moto Latvija

Triāla sezona tiks atklāta Sauriešos

27. aprīlī Sauriešu karjerā norisināsies Latvijas čempionāta pirmais posms triālā.

Latvijas motokrosa braucējiem uzvaras un pjedestāli Lietuvas "Jaunatnes kausā"

Latviešu jaunie motokrosa braucēji ar panākumiem startējuši Lietuvas "Jaunatnes kausa" ("Jaunimo taure") izcīņas pirmajā posmā, kas aizvadīts Berčūnu mototrasē, netālu no Paņevežas. Mūsējiem gan uzvaras, gan pjedestāli.