Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Super Enduro" pasaules čempionātā startējuši pieci braucēji no Latvijas

"Super Enduro" pasaules čempionātā startējuši pieci braucēji no Latvijas
Foto: Agnija Gulbe

Nedēļas nogalē, 4. un 5. decembrī Polijas pilsētā Lodzā, “Atlas” arēnā norisinājās Pasaules čempionāta pirmais posms Super Enduro. Daudzu skatītāju piepildītajā arēnā savus spēkus no Latvijas enduro komandas “TECHSTRIVE Racing” izmēģināja Arvis Alksnis, Edgars Vilcāns, Agris Biezais, Artis Alksnis un Kalvis Kušķis.

Super Enduro ir viens no enduro disciplīnas veidiem. Šis pasākums norisinās iekštelpā - plašā arēnā, kurā ir izveidots aplis ar dažādiem mākslīgi radītiem šķēršļiem, kā, piemēram, baļķi, tramplīni, lieli akmeņi, riepas un vēl citi sarežģīti elementi, kas sportistiem zināmā laikā precīzi ir jāpārvar, lai spētu kvalificēties finālbraucieniem.

Triālists, Super Enduro dalībnieks Arvis Alksnis saka paldies Kalvim Kušķim par šo superīgo pasākumu. Sportistam šī bija pirmā pieredze šāda veida enduro disciplīnā. “Tas bija kaut kas jauns un nezināms, braucu uz sacensībām ar nelielu satraukumu, jo nezināju, ko gaidīt. Ierodoties sacensību vietā, biju pārsteigts, jo šī sportiskā atmosfēra bija patīkama. Apskatot trasi, šķita, ka būs viegli, bet pēc pirmā treniņbrauciena sapratu, ka būs ko pacīnīties. Turpmākajos braucienos pieradu ar spriedzi un spēju daudz labāk konkurēt ar pārējiem,” stāsta Arvis Alksnis, kurš sacensību laikā visvairāk bija gandarīts par savu labo sniegumu trasē. “Pēc šim sacensībām sapratu, ka daudz vairāk jāstrādā pie izturības, pārliecinājos, ka ar triāla prasmēm ir par maz. Esmu ļoti priecīgs un ar nepacietību gaidu nākamās sacensības! Vislielākais paldies ģimenei un atbalstītajiem. Liels paldies Agrim un Edgaram par tehnisko palīdzību,” saka Arvis Alksnis.

Arī Edgars Vilcāns ir hard enduro cienītājs. Viņam patīk sevi izaicināt, tāpēc nolēma izmēģināt savus spēkus arī Super Enduro sacensības Polijā. “Uz sacensībām braucu ar mērķi pamēģināt šo sporta veidu. Zināju, ka viegli nebūs un mans ātrums nebūs pietiekami atbilstošs manas klases līderiem, bet tas neatturēja. Super Enduro trase ir ļoti intensīva, ar nepiedzīvotiem šķēršļiem, kas radīja spriedzi un ne mirkli nespēju atbrīvoties, lai braukty savā ierastajā tempā. Fiziski ātri “izpumpējos”, piedzīvoto atceras sportists. Taču Edgars nepadevās un visus braucienus nobrauca līdz galam. “Visi cīnījāmies, neviens nepadevāmies, tas arī redzams rezultātos. Domāju, ka pirmajai reizei uzstādījām labus laikus. Esmu gandarīts par paveikto,” saka Edgars un secina to, “ka ir daudz jātrenējas, jo paskatoties no malas, ko paveica “Prestige” klases braucēji trasē, arī mēs to varam. Diemžēl mūsu platuma grādos šāda iepēja ir diezgan ierobežota, ja vien ziema nesnauž. Paldies komandas vadītājam Kalvim Kušķim par iedrošināšanu un saorganizēšanu. Citreiz ir vajadzīgs spēriens no malas, lai paveiktu lielākas lietas un izkāptu no savas komforta zonas,” tā Edgars Vilcāns.

Agris Biezais pastāstīja, ka “iniciatīva par dalību Super Enduro sacensībaas Polijā nāca no komandas biedra Kalvja Kušķa. Jau sākumaa bija skaidrs, ka, lai tāda līmeņa sacensībās varētu startētu un finišēt, ir nopietni jāgatavojas. Tam bija palicis maz laika, bet tā kā iemaņas ir, tad tomēr nolēmu startēt. Galvenais mērķis šoreiz nebija rezultāts, bet gan gūtā pieredze šāda veida sacensībās, lai varētu gatavoties “Romaniacs 2022”.”

Triāla braucējs Artis Alksnis: “Šajās Super Enduro sacensībās man bija emocionāli spēcīga un atbalstoša komandas sajūta, lai gan man tās bija pirmās Super Enduro sacensības un jauna pieredze šādā trasē, jutos tajās iederīgs un piederīgs. Esmu startējis Moto triālā un Hard Enduro, tās ir cita veida sajūtas, bet labākais tajā visā ir adrenalīns. Tas ir mans moto šobrīd. Šis Super Enduro pasaules posms bija noorganizēts augstā līmenī, tur guvu pieredzi un izdarīju savus secinājumus, sevis motivēšanā, disciplinēšanā, treniņu organizēšanā, trases izbūvē un pilnveidošanā. Vērtēju labāko braucēju sniegumu, vēroju braukšanas trajektorijas, manieres un izpildījumu. Pievērsu uzmanību tam, kā vajadzētu būt aprīkotam manam “dzelzs rumakam”, ko tam varētu uzlabot un sevi atslogot. Pēc šīm sacensībām izvirzīju mērķi un prioritāti, vēlos būt šī sporta veida līderis un iemēģināt pjedestālu.”

Kalvis Kušķis: “Braucu baudīt jauku atmosfēru draugu kompānijā, tā kā centos pierunāt savējos, tad nācās arī uzņemties brauciena organizēšanu, kas, manuprāt, izdevās labi. Protams, bija dažādi zemūdens akmeņi un kļūdas, bet tās veiksmīgi un operatīvi atrisinājām. Neviens no mums netika finālbraucienos, pieliksim vēl spēkus un cīnīsimies. Ieguvām labu pieredz un pats galvenais smaidu sejā. Paldies atbalstītājiem un mūsu komandas dāmām Agnijai un Ievai.
Paldies Latvijas Motosporta federācijas vice prezidentam Agrim Lungevičam un LaMSF enduro komisijas vadītājam Kasparam Ērkulim par morālo atbalstu sacensību laikā.”

“TECHSTRIVE Racing” komanda šogad plāno startēt visus Super Enduro posmus, izņemot Izraelā, kurā nebūs Eiropas klases.

Informāciju sagatavoja:
Luīze Vīksna
LaMSF


Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: TRS moto Latvija

Triāla sezona tiks atklāta Sauriešos

27. aprīlī Sauriešu karjerā norisināsies Latvijas čempionāta pirmais posms triālā.

Latvijas motokrosa braucējiem uzvaras un pjedestāli Lietuvas "Jaunatnes kausā"

Latviešu jaunie motokrosa braucēji ar panākumiem startējuši Lietuvas "Jaunatnes kausa" ("Jaunimo taure") izcīņas pirmajā posmā, kas aizvadīts Berčūnu mototrasē, netālu no Paņevežas. Mūsējiem gan uzvaras, gan pjedestāli.