Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Zaķusalas enduro startēs viens no pasaules vadošajiem motosportistiem

Zaķusalas enduro startēs viens no pasaules vadošajiem motosportistiem
Džoseps Garsija. Foto: Future7Media

Sestdien, 11.septembrī gaidāmajās enduro sacensībās Red Bull Rough Ride dalībniekus un līdzjutējus iepriecinās arī viena no šī sporta veida vadošo braucēju, spāņa Džosepa Garsijas līdzdalība.

Garsija, kurš parasti redzams Enduro World Championship sacensībās, pārstāvot Red Bull KTM Factory Racing komandu, šoreiz būs darbībā redzams arī tepat Latvijas galvaspilsētā - pie Latvijas Televīzijas un Radio torņa.

Spānis būs pirmais braucējs, kurš izbrauks Zaķusalā īpaši Red Bull Rough Ride sacensībām izveidotajā 1,4 km garā prologa tipa trasē ar dažādiem šķēršļiem, kā arī piedalīsies tajās, sniedzot dalībniekiem plecu pie pleca sacenties ar vienu no pasaulē atpazīstamākajiem enduro braucējiem.

Red Bull Rough Ride norisināsies divās klasēs - amatieriem un profesionāļiem. Sacensību sākums 11.septembrī plānots no plkst. 8:00 ar reģistrāciju, kam sekos treniņbraucieni un kvalifikācija. Jau 14:15 tiks dots starts iebraucieniem. Sekojot ceturtdaļfināliem, Enduro sacensības turpināsies ar abu klašu pusfināliem, visam kulminējot ar fināliem.

Profesionāļu klasē 1.vietas ieguvējs no KTM Motofavorīts saņems naudas balvu 700 eiro apmērā, 2.vietas - 250, bet 3.vietas iegūs 150. Amatieru klasē goda pjedestāls balvās saņems, attiecīgi, 300, 200 un 100 eiro.

Papildus vērtīgas balvas nāks no Therabody, kura produkti ieguva savu popularitāti ar Theragun masāžas pistolēm. Pateicoties kvalitātei un ergonomiskajam dizainam, Therabody ir vadošais zīmols šajā produkcijas segmentā.

Pasākums tiek rīkots sadarbībā ar LVRTC un SIA Merks.

Reģistrācija dalībai, tikai no 18 gadu vecuma, noslēgsies 2021.gada 9.septembra plkst. 23:59. To iespējams veikt saitē Red Bull Media House Webhosting

Līdzjutējiem biļetes uz Red Bull Rough Ride iespējams iegādāties Biļešu Serviss kasēs un mājaslapā.


Foto: Fantic Racing
1

Bijušais Jonasa komandas biedrs Bogerss pievienojas "Fantic" rūpnīcas vienībai

MXGP rūpnīcas komanda "Fantic" oficiāli paziņojusi par līguma noslēgšanu ar Braienu Bogersu, kurš līdz ar to kļuvis par pārinieku Glenam Koldenhofam.
Horhe Prado. Foto: mxgp.com

Prado: "Visvairāk noguru no pienākumiem ārpus trases"

Pasaules motokrosa čempionāta Spānijas posmā vairāk nekā pārliecinošu uzvaru guva mājinieks Horhe Prado. Ņemot vērā, ka bija jāstartē dzimtenē, sportists atzina, ka no ārpus trases veicamajiem pienākumiem ik vakaru bijis vairāk noguris, nekā braukšanas ar motociklu.

Motoklubs "Kalsnava MB" - tad un tagad

Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) simtgades jubilejā uzzināsim, kā šo gadu laikā ir izmainījies ilggadīgais LaMSF biedrs - motoklubs "Kalsnava MB". Klubu dibināja divi tā galvenie vadītāji, tā laika motosportisti, enduro braucēji Mārtiņš Jakovičs un Jānis Lungevičs. Klubu pirmsākumos galvenokārt vadīja un tā sportistus trenēja Jakovičs, bet pēc Padomju Savienības sabrukuma līdz pat šodienai kluba vadītājs ir Lungevičs.