Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"MotoGP" sezona atsākas ar degošiem motocikliem un debitanta Martina uzvaru

"MotoGP" sezona atsākas ar degošiem motocikliem un debitanta Martina uzvaru
Foto: Reuters/Scanpix

Pasaules motošosejas čempionāta prestižākās "MotoGP" klases debitants Horhe Martins no Spānijas svētdien izcīnīja uzvaru Štīrijas "Grand Prix", kas bija sezonas desmitais posms un pirmais pēc vairāk nekā mēneša pārtraukuma.

"Pramac" vienību pārstāvošais Martins sestdien uzvarēja kvalifikācijā un svētdienas sacīksti sāka no pirmās vietas, startā piekāpjoties itālim Frančesko Banjajam ("Ducati Lenovo").

Neilgi pēc starta trešajā līkumā kritienu piedzīvoja spānis Dani Pedrosa ("Red Bull KTM"), kura vadītajam spēkratam uztriecās virsū itālis Lorenco Savadori ("Aprilia"). Abi uz asfalta nonākušie motocikli aizdegās, jo vienā no benzīna bākām radās sūce, bet paši motosportisti tika cauri sveikā bez lieliem savainojumiem, vien Savadori bija nepieciešama medicīniskā palīdzība.

Pēc pusstundu ilgas pauzes sacīkste atsākās, braucējiem veicot 27 apļus. Šoreiz startā pirmais aizbrauca Banjajas komandas biedrs Džeks Millers no Austrālijas, kamēr Martins atkāpās uz trešo vietu. Millers gan vadību nenoturēja, jo Martins viņu vēlāk apdzina. Austrāliešu braucēja nedienas turpinājās desmit apļus pirms finiša, kad viņš, ķerot rokā francūzi Fabio Kvartararo ("Monster Energy Yamaha"), izslīdēja no trases.

23 gadus vecais Martins noturēja līderpozīciju līdz finišam, pusotru sekundi viņam zaudēja spānis Hoans Mirs ("Suzuki Ecstar"), bet trešais finišēja Kvartararo. Titulētais spānis Marks Markess ("Repsol Honda") šoreiz finišēja astotais, priekšā savam brālim Aleksam ("LCR Honda").

Uzvarētājam Martinam šī bija tikai sestā "MotoGP" sacīkste karjerā. Viņš ir 2018. gada "Moto3" klases čempions.

Turpat Špīlbergas trasē pēc nedēļas notiks Austrijas "Lielās balvas" izcīņa.

Kopvērtējumā līderis ar 172 punktiem ir Kvartararo, bet otrais ar 132 punktiem ir viņa tautietis Žoans Zarko ("Pramac"), kurš Štīrijas "Grand Prix" ieņēma sesto vietu.

Izmantotie resursi:
LETA


Foto: RS Photography

Latvijas enduro čempionāta sezonas atklāšanas posms notiks Ķesterciemā

6. aprīlī Tukuma novadā, Ķesterciema "Bušu karjerā" un tā apkārtnē notiks Latvijas čempionāta pirmais posms enduro.
Foto: Fantic Racing
1

Bijušais Jonasa komandas biedrs Bogerss pievienojas "Fantic" rūpnīcas vienībai

MXGP rūpnīcas komanda "Fantic" oficiāli paziņojusi par līguma noslēgšanu ar Braienu Bogersu, kurš līdz ar to kļuvis par pārinieku Glenam Koldenhofam.
Horhe Prado. Foto: mxgp.com

Prado: "Visvairāk noguru no pienākumiem ārpus trases"

Pasaules motokrosa čempionāta Spānijas posmā vairāk nekā pārliecinošu uzvaru guva mājinieks Horhe Prado. Ņemot vērā, ka bija jāstartē dzimtenē, sportists atzina, ka no ārpus trases veicamajiem pienākumiem ik vakaru bijis vairāk noguris, nekā braukšanas ar motociklu.