Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Vienīgie bērnu blakusvāģu braucēji Latvijā brāļi Lielbārži gatavi startēt Eiropā

Juris Grīns
Juris Grīns

Vienīgie bērnu blakusvāģu braucēji Latvijā brāļi Lielbārži gatavi startēt Eiropā
Brāļu Lielbāržu ekipāža
Foto: motokross.lv

Daniels un Bruno Lielbārži ir septiņus gadus veci dvīņubrāļi, kuriem līdzīgus neatrast. Abi puikas ir vienīgie bērnu blakusvāģu klases braucēji visā Latvijā. Uz motocikla sēdināti jau no pirmajiem dzīves soļiem, šie talantīgie braucēji ir gatavi nest Latvijas vārdu pasaulē, piedaloties 2014. gada Holandes čempionātā un speciālā bērnu blakusvāģu kausa izcīņā, kas notiks Beļģijā pasaules čempionāta blakusvāģiem laikā.

Šīs ieceres piepildīšanai puikas piedalās "labiedarbi.lv" rīkotājā akcijā, jo mazie sportisti ir gatavi pierādīt, ka Kristera Serģa aizsāktā blakusvāģu panākumu ēra vēl nav beigusies.

Mazie sportisti ir identiskie dvīņi, kuri nāk no Madonas novada, Liezēres. Puikām piemīt nākamo čempionu potenciāls, jo viņu apņēmība un mērķtiecība ir milzīga. Ne velti šo sportistu vecāki jau no viņu pirmā dzīves gada sapratuši – šie dvīņi nespēs mierīgi nosēdēt. Izteikts talants un aizrautība ar sportu brāļiem Lielbāržiem piemitusi teju kopš dzimšanas, sniedzot plašu pieredzi - no gada vecuma puikas brauc ar beta bagiju, ātri sāka braukt ar divriteni un triju gadu vecumā piedalījās pazīstamā Aleksandra Brieža rīkotajās sacensībās "Riteņvasara".

Tomēr visaktīvāk puikas jau no trīs gadu vecuma piedalās motokrosā, kvadraciklu klasē - iesākumā Latvijas Alternatīvajā Motosporta Asociācijā pie Aināra Vilciņa, bet no piecu gadu vecuma Latvijas Motosporta federācijā. Taču neviens no puikām nevēlējās palikt otrais, viņu cīņas gars vēlas tikai vienu – uzvaru! Tādēļ sešu gadu vecumā viņi apvienoja savu talantu un spēku, lai uz uzvaru dotos kopā – blakusvāģu klasē, kļūstot par vienīgajiem šīs klases pārstāvjiem Latvijā un jau tagad uzrādot ļoti labu sniegumu. Pašreiz viņu mērķis ir skaidrs – kādudien kļūt par pasaules čempioniem.

Braukšana ar blakusvāģi ir īpaši sarežģīta un Latvijā šis sporta veids bērnu vidū ir maz attīstīts. Taču mazos sportistus nebaida nedz kritieni, nedz sarežģītie treniņi. Lai uzlabotu fizisko sagatavotību, paralēli mācībām Madonas 1. vidusskolas pirmajā klasē, puišus nodarbina 3-4 reizes nedēļā notiekošie motokrosa treniņi, kurus nereti vada pats pasaules čempions ekipāžu motokrosā - Kaspars Stupelis, kā arī dziļo muskuļu vingrošana, treniņi futbolā, peldēšanā un distanču slēpošanā.

Brāļiem Lielbāržiem konkurentu šeit, Latvijā nav. Tādēļ šomēnes abi braucēji piedalās "labiedarbi.lv" rīkotajā akcijā, lai tiktu pie iespējas gūt pieredzi starptautiskā vidē un cīnīties ar līdzvērtīgiem braucējiem. Uzvara viņiem ļautu doties uz Holandi, kur bērnu blakusvāģu klase ir īpaši attīstīta, piedaloties dažādās sacensībās visa gada garumā. Mūsu sportistus Holandē jau gaida organizācija KIDS AND SIDECARS, kas rūpējas par bērnu blakusvāģu kustības attīstību visā Eiropā. Tādēļ ikviena ziedotā balss virza mazos ekstrēmistus tuvāk panākumiem un piepildītam sapnim. Šie puikas ir pilnībā gatavi parādīt, kā rodas pasaules čempioni.

Balsot iespējams visos trīs veidos:

1) title_labiedarbi

2) draugiem.lv

3) Projekts - Aizvedīsim brāļus Lielbāržus uz...

Informāciju sagatavoja:
LaMSF praktikante Kristīne Ābelniece

  +3 [+] [-]

, 2014-03-08 14:21, pirms 10 gadiem
Lai Dievs dod šiem ziķeriem sasniegt kāroto....

  +1 [+] [-]

, 2014-03-08 14:24, pirms 10 gadiem
jaunā maiņa nāk!