Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Igaunijā noslēdzies Baltijas čempionāts motošosejā

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Igaunijā noslēdzies Baltijas čempionāts motošosejā
Ivo Vinniņš. Foto: Andris Smilšarājs

Igaunijā 3.un 4. septembrī tika aizvadīts pēdējais Baltijas čempionāta posms motošosejā. Porsche ring trasē pulcējās aptuveni simts pilotu.

Superbike klasē ar vairāk nekā pusminūtes pārsvaru uzvaru izcīnīja šobrīd ātrākais igauņu motošosejas braucējs Hanness Sūmers, kurš kvalifikācijas braucienā divreiz pārspēja savu iepriekš uzstādīto Porsche ring trases rekordu - tagad tas ir 1:13.568. Arī otrās un trešās vietas ieguvēji Hanno Velts no Igaunijas un lietuvietis Šarūns Plads bija krietnu tiesu pārāki par citiem. Savukārt, mūsu Superbike klases pārstāvis Ivo Vinniņš (“SFRT Motorsports”) šoreiz ieņēma astoto vietu, vienlaikus noslēdzot savu debijas sezonu šajā klasē kā otrais Baltijas čempionāta kopvērtējumā.

Superstock 600 klasē sacensību sākumā labus rezultātus uzrādīja šīs sezonas līderis Gints Apinis (”Motoaplis”) izraujoties vadībā. Diemžēl, bet brauciena laikā Gints atkrita uz ceturto vietu. Ne mazāk aizraujoša cīņa norisinājās starp diviem citiem mūsu motosportistiem Juri Apini (“SFRT Motorsports”) un Ģirtu Auziņu (”Motoaplis”). Līdz pat pēdējiem metriem nebija skaidrs, kurš būs kurā vietā, tomēr finišā Juris piekāpās Ģirtam, paliekot sestajā pozīcijā. Savukārt, pirmās divas vietas ieņēma motosportisti no Somijas - Ville Muluma un Mīka Vīperi, bet trešais palika Jons Stankūns no Lietuvas.

B1200 klasē pirmo vietu izcīnīja Jarmo Kivi no Igaunijas, bet otrā vietā ierindojās Kristaps Grietiņš (“Road Racing Riga”), kurš mērķtiecīgi gāja uz uzvaru. Diemžēl, taču līdz tai nedaudz pietrūka, savukārt, uz goda pjedestāla kā trešais kāpa Taurs Norkūns no Lietuvas.

''Mums kopumā bija ļoti līdzīgs ātrums un nebija iespējas nevienā brīdī tikt garām. Tad, kad mēs sākām dzīt atpalicējus, šķita, ka varētu, bet tā arī nobraucām principā sekundi sekundē. Bija sīva cīņa, rezultāts lielisks, esmu ļoti apmierināts ar braucienu, tāpat arī ar visu sezonu kopumā, nedaudz pietrūka līdz Baltijas čempionam. Pirmā posma kļūdiņa maksāja čempiona titulu, bet jāskatās uz priekšu, nākamgad noteikti Superbike,'' stāsta Grietiņš, kurš Baltijas čempionāta kopvērtējumā ieņem otro vietu B1200 klasē.

C1200 klasē pirmo vietu ieguva Sanders Telve no Igaunijas, otro vietu lietuviešu braucējs Romāns Jakubovskijs, bet trešo igaunis Danels Udu. Izteiktu cīņas sparu izrādīja mūsu vienīgais šīs klases pārstāvis Gatis Grosgalis (Privāti), kurš strauji tuvojās Danelam, taču beigās nedaudz pietrūka un Gatis palika ceturtajā vietā, saglabājot otro vietu sezonas kopvērtējumā. Savukārt, C600 klasē uzvaru izcīnīja Alfrēds Lazdiņš (“SFRT Motorsports”), aiz sevis atstājot Rainu Lēnpalu no Igaunijas, arī trešā vietā ierindojās motosportists no Latvijas Sergejs Vjazovkins, bet ceturtajā Normunds Kazušs (Privāti), kurš C600 klases sezonas kopvērtējumā atrodas otrajā vietā.

''Sezona, kā mēs redzam, ir izdevusies veiksmīga. Šis posms bija ļoti interesants, sākumā treniņbraucienos likās ļoti tuvu esam ar Igaunijas pārstāvi Lēnpalu, bet kvalifikācijā izdevās savu apļa laiku uzlabot un ieņemt trešo starta pozīciju. Savā grupā finišēju kā pirmais, esmu ļoti priecīgs un apmierināts ar šīs sezonas sniegumu,'' stāsta Lazdiņš, kurš ir arī šīs sezonas Baltijas čempionāta uzvarētājs C600 klasē.

Baltijas čempionāta pēdējā posma rezultāti: ŠEIT

Baltijas čempionāta kopvērtējums: ŠEIT

Izmantotie resursi:
https://www.lamsf.lv/igaunija-nosle...