Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Pirmo reizi kopš 2000. gada nenotiks Nāciju kauss blakusvāģiem

Pirmo reizi kopš 2000. gada nenotiks Nāciju kauss blakusvāģiem
Foto: FIM Europe

Starptautiskā Motosporta federācija (FIM) paziņojusi, ka šogad nenotiks Eiropas Nāciju kausa izcīņa blakusvāģu un kvadriciklu motokrosā. Jau ziņots, ka nesen tika pieņemts lēmums par pasaules čempionāta sezonas atcelšanu.

Bija plānots, ka Eiropas nāciju motokross blakusvāģu un kvadriciklu klasēs šogad norisināsies 3. un 4. oktobrī Varseveldes trasē, Nīderlandē. Šīs sacensības bez pārtraukuma rīkotas kopš 2000. gada, bet 2009. gadā klāt nākusi kvadriciklu klase. Līdzīgi kā solo motokrosā, arī šajā gadījumā tās vienmēr bijušas vienas no gada prestižākajām sacīkstēm.

Lēmums ticis pieņemts, jo Nīderlandē sporta pasākumi drīkstēs notikt vien no septembra, taču bez skatītāju klātbūtnes, līdz ar to tas nestu ievērojamus zaudējumus sacīkšu organizatoriem. Tāpat nav skaidrības kā ārkārtas stāvoklis dažādās valstīs ietekmējis federāciju un komandu finansiālo stāvokli, nav arī skaidrības, vai sportistiem problēmas nesagādātu nokļūšana Nīderlandē.

Eiropas Nāciju kausā augstus panākumus guvuši latviešu sportisti. Pagājušajā gadā, kad sacīkstes notika Vācijā, tajās uzvarēja Nīderlandes komanda, kuras sastāvā kopā ar Etjēnu Baksu startēja Kaspars Stupelis, bet otrajā vietā ierindojās Igaunija, kur kopā ar Kertu Variku brauca Lauris Daiders. Latvija ieņēma augsto piekto vietu. Savukārt kvadriciklu kategorijā Latvijas komanda ierindojās sestajā pozīcijā, kamēr uzvarēja ASV izlase.


Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: TRS moto Latvija

Triāla sezona tiks atklāta Sauriešos

27. aprīlī Sauriešu karjerā norisināsies Latvijas čempionāta pirmais posms triālā.

Latvijas motokrosa braucējiem uzvaras un pjedestāli Lietuvas "Jaunatnes kausā"

Latviešu jaunie motokrosa braucēji ar panākumiem startējuši Lietuvas "Jaunatnes kausa" ("Jaunimo taure") izcīņas pirmajā posmā, kas aizvadīts Berčūnu mototrasē, netālu no Paņevežas. Mūsējiem gan uzvaras, gan pjedestāli.