Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Jonass: "Rezultāti būtu labāki, ja es sacīkšu sākumā neatpaliktu no līderiem"

Jonass: "Rezultāti būtu labāki, ja es sacīkšu sākumā neatpaliktu no līderiem"
Foto: Standing Construct GasGas

Pasaules motokrosa čempionāta posmu Vācijā, Toičentāles trasē latviešu braucējs Pauls Jonass noslēdza ar izcīnītu augsto ceturto vietu, kas ir viens no viņa labākajiem sasniegumiem šosezon. Sportists atzīst, ka ir nepieciešams finālbraucienu sākumā spēt vairāk turēties līdzi līderiem, jo tādā veidā izdotos uzlabot rezultātus finišā.

MXGP pirmajā braucienā svētdien Jonass pēc starta bija ceturtais, bet finišēja sestais, kamēr otrajā braucienā pēc starta izdevās ieņemt otro vietu, bet finišēt ceturtajā. Arī posmā viņš bija ceturtais.

"Kopumā tā bija laba diena, ar diezgan labiem startiem un diezgan labiem rezultātiem," atzīst Jonass. "Vienīgais, kā man šobrīd pietrūkst, ir intensitāte pirmajos apļos. Mans ātrums ir labs, līdz ar to, ja es varētu būt mazliet tuvāk līderiem sacensību sākumā, domāju, ka tas man palīdzētu uzlabot kopējos rezultātus. Kopā ar komandu motociklam esam atraduši tiešām labu regulējumu, bet priekšā tagad ir daudzas sacīkstes cietā seguma trasēs, tādēļ uz tām dodos ar lielu pārliecību."

Aizvadīto 11 posmu laikā Jonass 16 reizes finišējis pirmajā desmitniekā un trīs reizes - pirmajā trijniekā, bet labāko rezultātu uzrādīja Flandrijas "Grand Prix" izcīņā Lommelas trasē, kur sasniedza trešo vietu kopvērtējumā.

Tikmēr sezonas kopvērtējumā "Standing Construct GasGas" komandas līderis ir septītajā pozīcijā.

Paula Jonasa izcīnītās vietas pa posmiem

Posms1.br.2.br.Posmā
KrievijaNefinišēja3.8.
Lielbritānija6.6.6.
Itālija7.4.6.
Nīderlande7.13.11.
ČehijaNefinišēja6.13.
Flandrija4.2.3.
Latvija6.15.9.
Turcija3.Nefinišēja9.
Afjona5.6.5.
Sardīnija13.6.8.
Vācija6.4.4.

, 2021-10-06 15:51, pirms 2 gadiem
Liekas ka kopvērtējumā 7tais Jonass.
Ja starts labs tad var labi pabraukt un ātrums labs, tik ja izgāž startu tad bez variantiem tikt līdzi top 6.
, 2021-10-06 17:17, pirms 2 gadiem
markkomartins rakstīja: Liekas ka kopvērtējumā 7tais Jonass.
Ja starts labs tad var labi pabraukt un ātrums labs, tik ja izgāž startu tad bez variantiem tikt līdzi top 6.
Pauls aiz tolerantuma pret komandu,nesaka ka patiesībā viņa GAS GAS ir nedaudz vājāks par topa rūpnīcu komandu močiem,kā KTM,Kawasaki,Honda...to zina visi! Tas tā ir pārsvarā visos motoru sporta veidos. Pat F1 pietiek aplī būt ātrākam par dažām simtdaļām,un tev nav nekādas izredzes! Ir viens variants - Gajseram Hondā nav pienācīgi stiprs pārinieks,Josanss tur labi iederētos.
Foto: Fantic Racing

Bijušais Jonasa komandas biedrs Bogerss pievienojas "Fantic" rūpnīcas vienībai

MXGP rūpnīcas komanda "Fantic" oficiāli paziņojusi par līguma noslēgšanu ar Braienu Bogersu, kurš līdz ar to kļuvis par pārinieku Glenam Koldenhofam.
Horhe Prado. Foto: mxgp.com

Prado: "Visvairāk noguru no pienākumiem ārpus trases"

Pasaules motokrosa čempionāta Spānijas posmā vairāk nekā pārliecinošu uzvaru guva mājinieks Horhe Prado. Ņemot vērā, ka bija jāstartē dzimtenē, sportists atzina, ka no ārpus trases veicamajiem pienākumiem ik vakaru bijis vairāk noguris, nekā braukšanas ar motociklu.

Motoklubs "Kalsnava MB" - tad un tagad

Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) simtgades jubilejā uzzināsim, kā šo gadu laikā ir izmainījies ilggadīgais LaMSF biedrs - motoklubs "Kalsnava MB". Klubu dibināja divi tā galvenie vadītāji, tā laika motosportisti, enduro braucēji Mārtiņš Jakovičs un Jānis Lungevičs. Klubu pirmsākumos galvenokārt vadīja un tā sportistus trenēja Jakovičs, bet pēc Padomju Savienības sabrukuma līdz pat šodienai kluba vadītājs ir Lungevičs.