Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Reinis Aumeisters

Divas dienas Kupišķos, lai noskaidrotu Baltijas čempionus enduro

Divas dienas Kupišķos, lai noskaidrotu Baltijas čempionus enduro
Andris Grīnfelds. Foto: Ieva Apine

24. un 25. septembrī Kupišķos tiks kronēti Baltijas čempioni enduro. Baltijas čempionāta ietvaros tas būs trešais, bet Latvijas čempionāta ietvaros piektais posms. Tas būs BČ pēdējais etaps, kamēr LČ viens vēl būs atlicis.

Baltijas čempionāta kalendārs šosezon sastāv no trīs posmiem. Pirmais 4. un 5. jūnijā tika aizvadīts Madonā, bet otrais 9. un 10. jūlijā Igaunijā - Paikusē. Pēdējā norises vieta ir Lietuva un sacensības paredzētas Kupišķos.

E1 ieskaitē cīņa par titulu ir starp igauņiem. Līderis ar 75 punktiem ir Elari Talu, kuram uz papēžiem min Veiko Rāts. Viņš atpaliek par 13 punktiem. Trešais ar 56 punktiem ir somu pilots Emīls Helanders. Visaugstāk esošais latvietis ir Miks Rasmanis, kura kontā 47 punkti un ceturtā vietā. Ielauzties labāko trijniekā būs sarežģīti, taču nav neiespējami.

Soļa attālumā no Baltijas čempiona titula E2 ieskaitē tikmēr ir Andris Grīnfelds, kura kontā uzvara abos posmos un 80 punkti. Tuvākais sekotājs igaunis Hendriks Talviku atpaliek par 16 punktiem, bet divus punktus aiz viņa ir igaunis Prīts Biene. Sīvāka cīņa būs tieši par zemākajiem goda pjedestāla pakāpieniem.

Liela daļa no šiem pilotiem atrodas labāko trijniekā arī Latvijas čempionātā. Sīva cīņa būs ne vien galvenajās ieskaitēs, bet arī pārējās klasēs. Likmes ir augstas un katrs punkts ir no svara gan Baltijas, gan Latvijas čempionāta ieskaitē. Nedrīkst aizmirst arī cīņu starp klubiem.

Ja nekas nemainīsies, pirmais starts būs jau plkst. 12:00. Ņemot vērā, ka sacīkstes nebūs Latvijā, trase neatrodas tuvu, taču līdzjutēji ir laipni aicināti sacīkstes apmeklēt klātienē, lai varētu labāk atbalstīt savus mīļākos braucējus.

Latvijas čempioni tikmēr tiks noskaidroti 8. oktobrī, kad tiks aizvadīts sestais un pēdējais šī seriāla etaps. Piloti tiksies vienuviet uz sacīkstēm Vidrižos.

Pilnais sacensību kalendārs: ŠEIT

Ieskaišu kopvērtējumi: ŠEIT


Markuss Ozoliņš. Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Vairāki latviešu braucēji šonedēļ startē Nīderlandes un Francijas motokrosā

Vairāki latviešu motokrosa braucēji šīs nedēļas nogalē gatavojas startēt Nīderlandes atklātajā čempionātā "Dutch Masters", kā arī sacensībās Francijā.
Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: TRS moto Latvija

Triāla sezona tiks atklāta Sauriešos

27. aprīlī Sauriešu karjerā norisināsies Latvijas čempionāta pirmais posms triālā.