Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonass trasē varētu atgriezties pēc aptuveni diviem mēnešiem

Agris Suveizda

Jonass trasē varētu atgriezties pēc aptuveni diviem mēnešiem
Pauls Jonass. Foto: Standing Construct Honda MXGP

LETA. Latvijas vadošais motosportists Pauls Jonass sacensību apritē varētu atgriezties pēc aptuveni diviem mēnešiem, intervijā Latvijas Televīzijas "Sporta studijai" teica Jonass.

Jonass dažādu savainojumu dēļ izlaidis piecus posmus pēc kārtas, bet bez ieskaites punktiem viņš ir sešos posmos. Īkšķa saites trauma un tai sekojošā operācija viņam liedza piedalīties arī pagājušajā nedēļā Ķegumā notikušajā Latvijas "Grand Prix".

"Francijas GP [kvalifikācijas treniņā] piedzīvoju kritienu. Visi saka – neveiksme, bet tā nebija neveiksme – tā bija manis paša kļūda. Lēnāks braucējs brauca pa to trajektoriju, pa kuru iepriekš biju braucis, lēcienā samainīju trajektoriju, ielecu dziļās špūrēs, aizlidoju pāri ragiem un sarāvu īkšķa saiti, norāvu nost kaula gabaliņu. Tagad četras nedēļas jāstaigā ar ģipsi, ortozi un pēc tam vēl kādu laiku miers, līdz varēšu atgriezties uz motocikla," raidījumā teica Jonass.

"Šajā sezonā, protams, ceru atgriezties - vairāk vai mazāk uz sezonas beigām. Jūlijas beigas, augusta sākums. Piepildoties labākajam scenārijam, ja viss norit perfekti, tas varētu būt posms Beļģijā 23. jūlijā," stāstīja Jonass, uzsverot, ka daudz kas būs atkarīgs no rehabilitācijas.

Līdz jūlija beigām tiks aizvadīti vēl seši posmi - viens Vācijā, divi Indonēzijā un vēl pa vienam Čehijā, Beļģijā un Somijā. Pēc tam sezonas kalendārā būs palikuši pieci posmi. Jonass arī neizslēdza iespēju, ka varētu palīdzēt Latvijas izlasei oktobrī Francijā gaidāmajā Nāciju kausā motokrosā.

Pēc astoņiem posmiem Jonass prestižākajā MXGP klasē ieņem 19.vietu.

Izmantotie resursi:
LTV raidījums "Sporta studija"
https://ltv.lsm.lv/lv/raksts/05.06....

  -1 [+] [-]

, 2023-06-06 10:56, pirms 10 mēnešiem
Kā reiz uz slēpošanas sezonas atklāšanu alpos

  +1 [+] [-]

, 2023-06-06 15:35, pirms 10 mēnešiem
...nezinu, cik Jonass pelna ar šo sportu, bet pēc tam visu atlikušo mūžu ārstēt sačakarēto mugurkaulu no tiem lecieniem ir murgs ...īkšķis, protams, štrunts...taču mugurkauls ir būtisks, ja nav kārtīgi nostiprināts svaru zālē ar muskuļiem...vizuāli puika tāds paviegls...

  -1 [+] [-]

, 2023-06-06 16:47, pirms 10 mēnešiem
dakots rakstīja: ...nezinu, cik Jonass pelna ar šo sportu, bet pēc tam visu atlikušo mūžu ārstēt sačakarēto mugurkaulu no tiem lecieniem ir murgs ...īkšķis, protams, štrunts...taču mugurkauls ir būtisks, ja nav kārtīgi nostiprināts svaru zālē ar muskuļiem...vizuāli puika tāds paviegls...
Turklāt viņam jau ir bijusi trauma ar lauztiem mugurkaula skriemeļiem. Baigi traumatiskais. Kā Karro.

  +2 [+] [-]

, 2023-06-06 17:23, pirms 10 mēnešiem
damokla_zobens_22 rakstīja: Turklāt viņam jau ir bijusi trauma ar lauztiem mugurkaula skriemeļiem. Baigi traumatiskais. Kā Karro.
Tas ir tāds sporta veids, tur pilnīgi visi traumējas, pat pasaules čempioni ar to vini reikinas.

  -2 [+] [-]

, 2023-06-06 18:05, pirms 10 mēnešiem
Kaut,kā neticu,ka viņš būs baigi kādam vajadzīgs.

     [+] [-]

, 2023-06-07 10:02, pirms 10 mēnešiem
letinbee rakstīja: Kaut,kā neticu,ka viņš būs baigi kādam vajadzīgs.
ja sezonas beigu daļā,kad atlabs no traumas,regulāri iebrauks 10niekā,tad kāda privāta komanda var izrādīt interesi.uz rūpnīcas komandām vairs cerēt nav ko,konkurence pārbriesmīga,visi robi aizsisti+katru gadu no MX2 nāk svaigi,izsalkuši,sevi pierādīt griboši džeki.