Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Jonass pasaules čempionāta kvalifikācijā Ķegumā izcīna trešo vietu

Jonass pasaules čempionāta kvalifikācijā Ķegumā izcīna trešo vietu
Pauls Jonass
Foto: mxgp.com

Pasaules motokrosa čempionāta septītā posma kvalifikācijas braucienos Latvijā, Ķeguma mototrasē "Zelta zirgs" mājinieks Pauls Jonass savu līdzjutēju priekšā šodien izcīnīja trešo vietu. Uz starta izgāja arī Tomass Šileika.

Pēc starta "Red Bull KTM Factory Racing" komandu pārstāvošais Jonass nonāca ceturtajā pozīcijā, kurā pavadīja pirmos septiņus no 12 veiktajiem apļiem.

Astotajā aplī Jonasam izdevās pacelties uz trešo vietu, uz leju atkrītot Džeremijam Sīveram, kurš ir latvieša sīvākais sāncensis čempionāta kopvērtējumā. Vēl pēc apļa Jonass jau bija priekšā arī savam komandas biedram Horhem Prado un atradās tuvu tam, lai izcīnītu otro vietu, tomēr drīz pirms finiša viņam garām tika Tomass Kovingtons.

Prado izdevās lielisks sākums un tieši viņš Ķegumā bija līderis pirmos septiņus apļus, pirms vadībā nonāca Tomass Kjers Olsens, kurš vēlāk izcīnīja uzvaru. Kovintons no Olsena atpalika četras sekundes, bet Jonass finišēja vēl divas sekundes tālāk.

Vācijas čempionātā startējošais latvietis Tomass Šileika, kurš arī nolēmis izmēģināt spēkus pasaules čempionāta Ķeguma posmā, visu braucienu, kurā startēja 36 sportisti, pavadīja beigu daļā. Sākotnēji viņš ierindojās 31. pozīcijā, vēlāk pacēlās līdz 29. vietai, taču pēc tam atkal atkrita uz leju un finišu sasniedza 32. vietā. šileika bija pēdējais no sportistiem, kuru uzvarētājs Olsens nebija apdzinis par apli.

Atgādinām, ka pirms Latvijas posma Pauls Jonass ir līderis pasaules čempionāta kopvērtējumā MX2 klasē, tuvāko sekotāju Sīveru apsteidzot par 19 punktiem. Trešais šobrīd ir Džulians Lībers, kurš atpaliek jau 45 punktus, turklāt kvalifikācijā šim sportistam tikai 24. pozīcija.

Svētdien notiks finālbraucieni. MX2 klasē to sākums paredzēts plkst. 13:15 un 16:10, savukārt MXGP klasē - plkst. 14:15 un 17:10. Tiešraidē tos varēs redzēt TV kanālā "Motorsport.tv".

Ķeguma Grand Prix kvalifikācija MX2 klasē

VietaSportistsValstsMotociklsRezultāts
1.Tomass Kjers OlsensDENHusqvarna12 apļi
2.Tomass KovingtonsUSAHusqvarna+4.022
3.Pauls JonassLATKTM+5.997
4.Horhe PradoESPKTM+12.038
5.Kalvins VlānderensNEDKTM+12.958
6.Braiens HsuGERHusqvarna+17.859
7.Darians SanajeijsUSAKawasaki+24.910
8.Džeremijs SīversSUISuzuki+25.952
9.Brends van DoninksBELYamaha+34.097
10.Henrijs JakobiGERHusqvarna+36.807
...............
32.Tomass ŠileikaLATKTM+2:05.902

Markuss Ozoliņš. Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Vairāki latviešu braucēji šonedēļ startē Nīderlandes un Francijas motokrosā

Vairāki latviešu motokrosa braucēji šīs nedēļas nogalē gatavojas startēt Nīderlandes atklātajā čempionātā "Dutch Masters", kā arī sacensībās Francijā.
Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: TRS moto Latvija

Triāla sezona tiks atklāta Sauriešos

27. aprīlī Sauriešu karjerā norisināsies Latvijas čempionāta pirmais posms triālā.