Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Neija: "Braucot bez bremzēm, izspiedu no sevis visu, ko mācēju"

Neija: "Braucot bez bremzēm, izspiedu no sevis visu, ko mācēju"
Foto: Ralfs Rubenis

Svētdien, 5. februārī Stāmerienā tika aizvadīts Latvijas čempionāta un Latvijas kausa izcīņas otrais posms skijoringā un ziemas motokrosā, tāpat paralēli norisinājās mini motokrosa sacensības visjaunākajiem sportistiem.

Skijoringā par uzvarētājiem motoparkā "Dimanti" ierīkotajā trasē kļuva Ģirts Dubavs un Jānis Zemītis (Lielā tautas klase), Raivis Zolmanis un Oskars Dzirkalis (Mazā tautas klase), Uģis Andersons un Aldis Senbergs (Retro tautas klase), Edvīns Zālītis un Māris Krūklītis (Vecmeistari), Emīls Tilaks un Elmārs Tilaks (85), Didzis Gorbenko un Oskars Dzirkalis (Lielā meistaru klase), kā arī Artūrs Brencis un Pēteris Līkums (Mazā meistaru klase).

Ziemas krosā ar radzēm MX1 klasē pirmo vietu divu braucienu summā Stāmerienā guva Grigorijs Laguta, bet MX2 klasē - Valters Logins. Krosā bez radzēm MX1 klasē pirmā vieta Didzim Gorbenko, kamēr MX2 klasē pārāks par konkurentiem bija Artis Rasmanis.

Valērijam Kuzminam šoreiz izdevās pārspēt Agri Neiju kvadriciklu klasē Q Open, kamēr ATV kategorijā uzvaru izcīnīja Uģis Lasmanis.

"Pirmā brauciena startā viss bars konkurentu aizbrauca pa priekšu," skaidro Neija. "Daži apļi ļoti aktīvi, varēja izbaudīt sacensību garšu. Otrais brauciens arī bija labais, izdomāju startēt no pašas ārmalas, pirms otrā līkuma biju otrais, tad sasteidzu, sagriezos, virsū uzbrauca konkurenti. Visi dzīvi, veseli, braucām tālāk. Vienīgā problēma, ka sadursmē sabojāju priekšējo bremžu trubiņu, bet neiesim jau tāpēc raudāt. Izspiedu visu no sevis, ko mācēju, braucot bez bremzēm. Atvainojos visiem, kurus "no pakaļas" piebikstīju šī iemesla dēļ."

Kārlis Neija tikmēr ieguva uzvaru Q 100 klasē, Ivo Kristaps Kalve bija ātrākais Q 50 klasē, kamēr starp Q Junioriem pirmo vietu izcīnīja Patriks Nuka.

MX85 solo motokrosa klasē divu braucienu summā triumfēja Rainers Timko, bet MX65 klasē startēja tikai Valters Grūbe. Gints Markovs ieguva uzvaru mini motokrosa klasē "Mini MX".

Pilni rezultāti: https://speedhive.mylaps.com/en/Eve...


, 2017-02-06 12:56, pirms 7 gadiem
Kā, vai tad Rasmanis tajā dienā arī nebija izbraucis pie vēlētājiem?
Foto: RS Photography

Latvijas enduro čempionāta sezonas atklāšanas posms notiks Ķesterciemā

6. aprīlī Tukuma novadā, Ķesterciema "Bušu karjerā" un tā apkārtnē notiks Latvijas čempionāta pirmais posms enduro.
Foto: Fantic Racing
1

Bijušais Jonasa komandas biedrs Bogerss pievienojas "Fantic" rūpnīcas vienībai

MXGP rūpnīcas komanda "Fantic" oficiāli paziņojusi par līguma noslēgšanu ar Braienu Bogersu, kurš līdz ar to kļuvis par pārinieku Glenam Koldenhofam.
Horhe Prado. Foto: mxgp.com

Prado: "Visvairāk noguru no pienākumiem ārpus trases"

Pasaules motokrosa čempionāta Spānijas posmā vairāk nekā pārliecinošu uzvaru guva mājinieks Horhe Prado. Ņemot vērā, ka bija jāstartē dzimtenē, sportists atzina, ka no ārpus trases veicamajiem pienākumiem ik vakaru bijis vairāk noguris, nekā braukšanas ar motociklu.