Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Mediji: "Husqvarna" nepagarinās līgumu ar Jasikoni

Mediji: "Husqvarna" nepagarinās līgumu ar Jasikoni
Armins Jasikonis. Foto: Danny Relouw

Lietuviešu motosportists Armins Jasikonens nākamgad neturpinās startēt "Rockstar Energy Husqvarna" rūpnīcas komandā, ziņo atsevišķi Francijas un Itālijas mediji.

"Husqvarna" rūpnīcas vienībai Jasikonis pievienojās pirms 2019. gada sezonas un togad pasaules motokrosa čempionātā bija komandas biedrs Paulam Jonasam. Latviešu sportistam debija MXGP klasē izvērsās laba, sešas reizes viņš finišēja pirmajā trijniekā un kopvērtējumā guva sesto vietu, bet gandrīz visu 2020. gada sezonu traumas dēļ izlaida, pēc tam kontrakts pagarināts netika. Šogad Jonass pārstāv "Standing Construct GasGas" rūpnīcas komandu.

Jasikonis savā pirmajā sezonā "Rockstar Energy Husqvarna" sastāvā vadošajā trijniekā tika vien reizi un kopvērtējumā ierindojās septītajā vietā. Pērn lietuvietis jau bija paspējis sasniegt piecus "Top 3" rezultātus, tostarp arī izcīnīt pirmo uzvaru, pirms sezonas vidū tika gūta smaga galvas trauma, kā dēļ kādu laiku sportists pat tika turēts mākslīgajā komā.

Šogad viņš atgriezies uz starta, bet rezultāti ir daudz pieticīgāki - augstākais sasniegums bijusi sestā vieta kādā no braucieniem. Pjetramuratas trasē notikušos posmus Jasikonis izlaida, virspusēji to skaidrojot ar nepieciešamību atpūsties un solot atgriezties uz noslēdzošajiem diviem MXGP posmiem Mantovas trasē. Pašlaik kopvērtējumā viņš noslīdējis uz 22. pozīciju, kamēr komandas biedrs, šī sezonas MXGP debitants Tomass Kjers Olsens, lai gan nav finišējis augstāk par septīto vietu, brauc ļoti stabili, punktus izcīnījis 29 braucienos no 32 notikušajiem, kā rezultātā ir desmitais kopvērtējuma tabulā.

Olsenam ir līgums ar komandu arī uz nākamo sezonu, kamēr Jasikonim saistības beidzas jau šogad. Pēc vairāku franču un itāļu mediju, ieskaitot "MXBars.net", rīcībā esošās neoficiālās informācijas, lietuviešu braucējs nākamgad vairs nestartēs ar "Husqvarna" motociklu. Pagaidām netiek minēta neviena konkrēta komanda, kas varētu kļūt par sportista nākamo darbavietu.


, 2021-11-05 11:25, pirms 2 gadiem
Pauls taču skaidri un gaiši izklāstīja,ka viņš nav vēlējies pagarināt līgumu ar Husqvarnu!
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").