Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Pēc ilgstoša savainojuma motokrosā atgriezies Kārlis Kalējs

Pēc ilgstoša savainojuma motokrosā atgriezies Kārlis Kalējs
Kārlis Kalējs. Foto: Facebook.com/MotoparksKandava

Motokrosā pēc ilgstoša savainojumu ārstēšanas perioda atgriezies viens no Latvijas ātrākajiem motokrosa pilotiem Kārlis Kalējs. Viņš 8. oktobrī Jūrkalnē stāsies pie starta barjeras, lai MX PRO klasē cīnītos par Nacionālā kausa pēdējā posma godalgotajām vietām.

Kluba “Rambas R” pārstāvis Kārlis Kalējs traumu guva pērnā gada Latvijas čempionāta pēdējā posmā Dobelē. Kritiena rezultātā sportists bija pamatīgi savainojis celi.

“Neveiksmīgi piezemējos un atsitu celi. Dobelē man ārsti pateica, ka nedaudz ir sastieptas saites, bet pa lielam – viss kārtībā. Pēc mēneša es izlēmu uztaisīt magnētisko rezonansi, jo celis mazliet vēl sāpēja. Uzzināju, ka man ir ļoti smaga ceļgala trauma – pārrauta krusteniskā saite un abi meniski sarauti vairākos gabalos. Bija jāveic operācija. Ārsts uzreiz pateica, ka jāārstējas būs 9 -12 mēneši līdz varēšu atgriezties sportā,” tā laika notikumus atminējās Kalējs, kurš atklāja, ka divus mēnešus pēc operācijas, lai pārvietotos viņš lietojis kruķus.

“Vajadzēja smagi strādāt, lai atgūtu formu kājām. Bieži gāju pie fizioterapeita un klausīju visus ārsta ieteikumus. Pēc deviņiem mēnešiem esmu atgriezies motokrosā.”

Kārļa atgriešanās trasē notika 10. septembrī ar dalību Nacionālā kausa pirmspēdējā posmā Staicelē. Atgriešanos sportā Kalējs nosvinēja ar MX PRO grupā izcīnītu 2. vietu.

“Plāns bija piedalīties arī Latvijas čempionāta pēdējā posmā Cēsīs, bet treniņā guvu nelielu savainojumu un nevarēju būt pietiekami labā formā, lai startētu.”

Sestdienas sacensības Jūrkalnē Kārlis Kalējs uztver kā testa sacensības gatavojoties 2023. gada Latvijas čempionāta sezonai, kurā sportists cer cīnīties par goda pjedestālu MX1 klasē.

“Nākošā gada sezonas mērķis nobraukt sezonu bez traumām un cīnīties par Latvijas čempiona titulu MX1 klasē. Ja jutīšos trasē tikpat labi kā jūtos šobrīd treniņos, tad noteikti būs reālas iespējas pacīnīties par uzvaru.”

Nacionālā kausa motokrosa sezona noslēgsies šo sestdien, 8. oktobrī Jūrkalnes moto trasē “Dižbedre”. MX PRO klasē sportisti cīnīsies arī par Ventspils pašvaldības balvu.

Izmantotie resursi:
lamsf.lv


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").