Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Herlingss: "Cīņa par uzvaru Ķeguma trasē bija ļoti smaga"

Juris Grīns
Juris Grīns

Herlingss: "Cīņa par uzvaru Ķeguma trasē bija ļoti smaga"
Džefrijs Herlingss. Foto: mxgp.com

Pasaules motokrosa čempionāta Latvijas posma uzvarētājs Džefrijs Herlingss atzinis, ka cīņa ar Horhi Prado un Romēnu Fevru Ķeguma trasē bija ļoti grūta, lai arī viņam izdevās aizcīnīties līdz pirmajai vietai abos finālbraucienos. Prado un Fevrs tikmēr neslēpj, ka visas sev dotās iespējas MXGP astotajā posmā neprata izmantot.

Sezonas līderis Prado abos braucienos sākumā bija līderis, taču gan pirmajā, gan otrajā sacīkstē Herlingsam izdevās atgūt vairākas pozīcijas un uzvarēt. Lai gan Prado posmu pabeidza otrajā vietā, kopvērtējumā tagad Herlingss pietuvojies jau līdz 15 punktu atstatumam. Holandiešu braucējs Herlingss šogad uzvarējis jau četros posmos, bet pirmo reizi sezonā bija ātrākais ne vien abos braucienos, bet arī kvalifikācijas sacīkstē.

Džefrijs Herlingss: "Grūtas sacīkstes. Startā mazliet baidījos, ka starta barjera būs slidena, tāpēc samazināju apgriezienus un gandrīz nokavēju startu. Tomēr aizbraucu trešais. Bija smagi jāstrādā, lai tiktu augstāk. Noķert un apdzīt Horhi un Romēnu nemaz nebija viegli, bet izdevās to īstenot. Romēns brauca tiešām labi. Bija jācīnās. Arī sestdien biju pirmais, tāpēc labs posms, esmu priecīgs un apmierināts ar perfektu nedēļas nogali. Tagad uz Vāciju!"

Horhe Prado: "Nedēļas nogale bija laba, bet ne pārāk īpaša. Sestdien trasē jutos labāk nekā svētdien. Pirmajā sacīkstē bija lieliska iespēja, taču mana braukšana nebija brīva. Čempionāts priekšā vēl garš un no šīs nedēļas nogales ir daudz kas pozitīvs, ko varu ņemt līdzi. Turpināšu koncentrēties uz pozitīvo un turpināšu strādāt."

Romēns Fevrs: "Pirmajā sacīkstē daudzi krita, es nenokritu, bet biju iesaistīts. Otrā sacīkste notika dubļos, un man izdevās apdzīt priekšā braucošos. Spēju noturēt Džefriju aizmugurē, bet sāku pieļaut kļūdas. Domāju, ka viņš to redzēja un tāpēc apdzina mani. Sestdien trase bija daļēji ar smilšainu, daļēji - cietu segumu, tādēļ nebija viegli atrast labāko regulējumu motociklam."

Jāpiebilst, ka nedēļas nogales garumā Latvijas posmu apmeklēja 18 tūkstoši skatītāju. Pasaules motokrosa čempionāts turpināsies ar devīto posmu 11. jūnijā Vācijā, Toičentāles trasē.

     [+] [-]

, 2023-06-05 15:49, pirms 11 mēnešiem
Nabūtu jau slikti pārmaiņas pēc tādu kārtīgu dubļu sacīksti, ar daudz izslīdēšanām, līderu maiņām, aizmestiem moticiklu radiatoriem, brillēm utt...
Kāds laiciņš ir pagājis, kad tāda nav redzēta... Nerunāju tikai par Ķegumu, bet vispār, pāris gadus neesmu trāpījis uz tādu posmu, vai varbūt nav bijis...