Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Markess uzvar Amerikā, Kvartararo tuvu pirmajam "MotoGP" titulam

Markess uzvar Amerikā, Kvartararo tuvu pirmajam "MotoGP" titulam
Marks Markess. Foto: Motorsport.com

ASV notikušajās "MotoGP" pasaules čempionāta sacensībās Ostinas trasē pārliecinošu uzvaru svētdienas vakarā izcīnīja "Honda" vienības braucējs Marks Markess, bet kopvērtējumā pārsvaru pār sekotājiem spējis palielināt Fabio Kvartararo, kurš atveda "Yamaha" vienībai otro vietu un tagad nokļuvis soļa attālumā no titula.

Pēdējo reizi "MotoGP" posms Ostinā bija noticis 2019. gadā, kad Markess piedzīvoja kritienu, bet pirms tam sešus gadus pēc kārtas tieši viņš bija guvis šeit uzvaras.

Kvalifikācijā sasniedzis trešo pozīciju, pirmajā līkumā pēc starta Markess jau iebrauca kā līderis, kamēr Kvartararo tika priekšā pole position īpašniekam Frančesko Baņaijam no "Ducati" komandas. Pirmajā aplī abi līderi cīnījās savā starpā, bet Baņaija atkrita uz sesto pozīciju, kamēr uz trešo pacēlās "Suzuki" braucējs Alekss Rinss.

Vairākus apļus aizstāvējies no Kvartararo uzbrukumiem, Markess sāka mazliet attālināties, kamēr Kvarararo jau sāka vajāt trešajā vietā nokļuvušais "MotoGP" debitants Horhe Martins. Galu galā Kvartararo tomēr izdevās palielināt pārsvaru. Tikmēr Markess jau bija atrāvies pamatīgi un finišu sasniedza nepilnas piecas sekundes priekšā otrās vietas ieguvējam Kvartararo, uzvarot otro reizi šajā sezonā.

Baņaijam pēc slikta sacensību sākuma izdevās atgūties. 14. aplī viņu priekšā palaida komandas biedrs Džeks Millers, pēc kā sportists varēja uzsākt pakaļdzīšanos trešajā vietā esošajam Martinam. Kad "Pramac Ducati" komandas braucējs pieļāva kļūdu ceturtajā līkumā un noīsināja trasi, viņam tika piešķirts sods, Baņaija tika garām, nodrošinot sev trešo pozīciju finišā. Ceturtais finišēja Rinss, bet Martinam piektā vieta.

Līdz "MotoGP" sezonas beigām atlikuši vēl trīs posmi, bet jau nākamajās sacīkstēs Itālijā, Misano trasē Kvartararo ir teorētiskas izredzes kļūt par 2021. gada pasaules čempionu. Tuvākais sekotājs Baņaija šobrīd kopvērtējumā no viņa atpaliek jau 52 punktus.

Amerikas "Grand Prix" rezultāti:

"MotoGP" kopvērtējums:


, 2021-10-04 10:13, pirms 3 gadiem
Moto3 bija traki. Kā Akosta pēc tāda lidojuma un borta paņemšanas vēl boksos smaida un staigā un apskaujas, apbrīnojami.
Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: TRS moto Latvija

Triāla sezona tiks atklāta Sauriešos

27. aprīlī Sauriešu karjerā norisināsies Latvijas čempionāta pirmais posms triālā.

Latvijas motokrosa braucējiem uzvaras un pjedestāli Lietuvas "Jaunatnes kausā"

Latviešu jaunie motokrosa braucēji ar panākumiem startējuši Lietuvas "Jaunatnes kausa" ("Jaunimo taure") izcīņas pirmajā posmā, kas aizvadīts Berčūnu mototrasē, netālu no Paņevežas. Mūsējiem gan uzvaras, gan pjedestāli.