Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Banjaja ar 0.034 sekunžu pārsvaru uzvar "MotoGP" posmā Sanmarīno

Juris Grīns
Juris Grīns

Banjaja ar 0.034 sekunžu pārsvaru uzvar "MotoGP" posmā Sanmarīno
Frančesko Banjaja. Foto: Ducati Corse

"MotoGP" pasaules čempionātā Frančesko Banjaja šodien sasniedza jau ceturto uzvaru pēc kārtas. "Ducati" braucējs Misano trasē finišā tikai par 0.034 sekundēm pārspēja savu nākamo komandas biedru Enea Bastianini.

Banjaja uz Sanmarīno "Grand Prix" bija saņēmis starta vietu sodu, tādēļ, neskatoties uz kvalifikācijā izcīnīto otro pozīciju, cīņu uzsāka piektais.

Startā vadību noturēja kvalifikācijas uzvarētājs, viņa komandas biedrs Džeks Millers, Bastianini iekārtojās otrajā vietā, bet Banjaja no piektās pacēlās uz trešo. Jau otrajā aplī Millers krita, tik tikko uz motocikla spēja noturēties arī Bastianini, tomēr tobrīd saglabāja tikko iegūto vadību. Jau nākamajā aplī Banjaja viņu apdzina.

Jāpiemin, ka startā notika sadursme, kā rezultātā no turpmākās cīņas izstājās vairāki sportisti - Žoans Zarko, Mikele Pirro un Pols Espargaro.

Ātrs bija Maveriks Vinjaless, kurš apdzina Bastianini un ilgi vajāja Banjaju, tomēr tā arī nespējot tikt viņam garām. Bastianini nācās aizstāvēties no Lukas Marini, taču vēlāk viņš noķēra un apdzina Vinjalesu. Pēdējos apļos Bastianini jau vajāja līderi, taču garām netika un finišu šķērsoja nieka 0.034 sekundes aiz Banjajas. Trešo vietu guva "Aprilia" pārstāvis Vinjaless.

Jāpiemin, ka jau nākamsezon "Ducati" sastāvā Banjaja un Bastianini būs komandas biedri, kļuva oficiāli zināms neilgi pirms šīs nedēļas nogales.

Līdz "MotoGP" čempionāta beigām ir atlikuši vēl seši posmi, bet Banjaja, izcīnot jau ceturto uzvaru pēc kārtas, tagad nonācis vairs tikai 30 punktu atstatumā no Fabio Kvartararo. "Yamaha" braucējs šodien Misano trasē finišēja piektais.

Nākamās sacensības notiks 18. septembrī Spānijā, Aragonas trasē.