Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Herlingss: "Vēl dažas sezonas MXGP un tad došos karjeru noslēgt Amerikā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Herlingss: "Vēl dažas sezonas MXGP un tad došos karjeru noslēgt Amerikā"
Džefrijs Herlingss. Foto: Red Bull

Holandiešu motokrosa supertalants Džefrijs Herlingss iezīmējis savas turpmākās karjeras plānus. Tuvākos gadus viņš plāno turpināt startēt Eiropā, savukārt pēc tam pēdējo sezonu aizvadīs Amerikas trasēs.

Jau ilgu laiku ticis spekulēts par pieckārtējā pasaules motokrosa čempiona Herlingsa došanos uz Ameriku, taču līdz šim tas tā arī nav īstenojies. Tomēr sportists neslēpj, ka viņam ir sapnis aizvadīt pilnu sezonu Amerikas motokrosa čempionātā jeb "AMA Nationals".

"Mans vispārīgais mērķis būtu vēl pavadīt Eiropā dažas sezonas un tad beigt savu karjerā gadu startējot Amerikā," atklāj Herlingss. "Es labprāt pabeigtu karjeru vienu sezonu nobraucot āra motokrosā. Šis ir īss čempionāts un esmu liels tā fans. Žēl, ka tobrīd Eli Tomaks jau droši vien būs beidzis braukt, bet, no otras puses, būs daži citi spēcīgi jaunie braucēji."

Amerikānis Tomaks šogad kļuva par Amerikas čempionu gan superkrosā, kas tradicionāli norisinās gada pirmajos mēnešos, gan motokrosā, kas risinās vasarā. Tomēr izskatās, ka šī brīža vadošais braucējs turpmāk koncentrēsies uz superkrosu un vairs "AMA Nationals" motokrosā nepiedalīsies.

Herlingss 2021. gadā kļuva par MXGP čempionu, bet šī gada sezonu izlaida traumas dēļ. Nākamsezon viņš atkal būs uz starta "Red Bull KTM" rūpnīcas komandā, taču pagaidām līgums ir tikai uz 2023. gadu.

Izmantotie resursi:
MX Large

     [+] [-]

, 2022-12-03 20:15, pirms gada
Futbols un motokross veidojas par eiropiešu pirmspensijas čempionātiem. Labi, ka hokejā tas ir otrādāk.

     [+] [-]

, 2022-12-03 20:30, pirms gada
guntis86 rakstīja: Futbols un motokross veidojas par eiropiešu pirmspensijas čempionātiem. Labi, ka hokejā tas ir otrādāk.
Ledus hokeju spelē 6 valstīs