Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Vinjaless ar savu otro sezonas uzvaru pārtrauc Markesa sēriju

Vinjaless ar savu otro sezonas uzvaru pārtrauc Markesa sēriju
Mavericks Vinjaless. Foto: AFP / Scanpix

Spānijas motobraucējs Mavericks Vinjaless svētdien priekšpēdējā MotoGP pasaules čempionāta posmā Malaizijas "Grand Prix" izcīnīja savu otro uzvaru sezonā, pārtraucot čempiona Marka Markesa uzvaru sēriju.

Lai gan kvalifikācijā uzvaru izcīnīja Fabio Kvartararo, jau pirmajā aplī Vinjaless pārņēma vadību un noturēja to visu sacensību garumā. Kvartararo pēc starta noslīdēja uz astoto vietu, bet finišā bija septītais ātrākais. Markesam vajadzēja dažus apļus, lai no savas 11. starta vietas aizcīnītos līdz otrajai pozīcijai, un finišā jau čempiontitulu nodrošinājušais Markess no Vinjalesa atpalika par vairāk nekā trim sekundēm. Trešo vietu izcīnīja itālietis Andrea Doviciozo.

24 gadus vecais Vinjaless izcīnīja otro uzvaru posmā šajā sezonā, iepriekš spānis triumfēja Nīerlandes "Grand Prix" 30. jūnijā. Šīs bija pirmās sacensības kopš 25. augustā notikušā Lielbritānijas "Grand Prix", kurā neuzvarēja Markess - viņš bija izcīnījis uzvaras iepriekšējos piecos posmos.

Vinjaless ar 201 punktu pasaules čempionāta kopvērtējumā pacēlās uz trešo pozīciju, apsteidzot savu tautieti Aleksu Rinsu, kurš šodien finišēja piektais. Cīņa par trešo vietu turpināsies pēdējā sezonas posmā, kas pēc divām nedēļām norisināsies tieši Spānijā - Valensijas trasē.

MotoGP, Malaizijas Grand Prix

PČ kopvērtējums


Foto: RS Photography

Latvijas enduro čempionāta sezonas atklāšanas posms notiks Ķesterciemā

6. aprīlī Tukuma novadā, Ķesterciema "Bušu karjerā" un tā apkārtnē notiks Latvijas čempionāta pirmais posms enduro.
Foto: Fantic Racing
1

Bijušais Jonasa komandas biedrs Bogerss pievienojas "Fantic" rūpnīcas vienībai

MXGP rūpnīcas komanda "Fantic" oficiāli paziņojusi par līguma noslēgšanu ar Braienu Bogersu, kurš līdz ar to kļuvis par pārinieku Glenam Koldenhofam.
Horhe Prado. Foto: mxgp.com

Prado: "Visvairāk noguru no pienākumiem ārpus trases"

Pasaules motokrosa čempionāta Spānijas posmā vairāk nekā pārliecinošu uzvaru guva mājinieks Horhe Prado. Ņemot vērā, ka bija jāstartē dzimtenē, sportists atzina, ka no ārpus trases veicamajiem pienākumiem ik vakaru bijis vairāk noguris, nekā braukšanas ar motociklu.