Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Reinis Aumeisters

Stupeļa ekipāža izcīna piekto vietu pasaules čempionātā blakusvāģiem Igaunijā

Stupeļa ekipāža izcīna piekto vietu pasaules čempionātā blakusvāģiem Igaunijā
Gerts Gordejevs un Kaspars Stupelis. Foto: Facebook.com/ggkssmx

Šodien tika aizvadīti galvenie braucieni pasaules čempionātā blakusvāģiem. Piloti tikās vienuviet Igaunijā, Langes mototrasē. Dalību sacīkstēs ņēma latviešu kantētājs Kaspars Stupelis.

Stupelis startēja kopā ar igauņu stūrmani Gertu Gordejevu un aizvadīja solīdas sacīkstes. Abos braucienos ekipāža bija sestā, kopvērtējumā ieņemot piekto vietu ar 30 izcīnītiem punktiem.

Sacīkstēs uzvaras laurus tikmēr plūca igauņu duets Kērts Variks un Lari Kunnass. Tas sacēla plašas ovācijas vietējā Langes mototrasē, kur bija pulcējušies simtiem vietējo igauņu līdzjutēju. Otro vietu izcīnīja Mārvina Vanlušēna un Robija Baksa duets, bet goda pjedestāla zemāko pakāpienu tikmēr iekaroja Koens Hērmanss un Nikolass Musets.

Otrā brauciena vidusdaļā smagu kritienu piedzīvoja Breta Vilkinsona un Džo Milarda ekipāža. Deivijs Zanderss un Lucs Rostingts neveiksmīgi apdzina pretiniekus, uzlecot tiem virsū. Rezultātā vairāki kūleņi un cietušai ekipāžai sacīkstes noslēgušās priekšlaicīgi. Viens no pilotiem ilgu laiku pavadīja trases malā uz nestuvēm, tomēr beigās pats varēja piecelties un pamest trasi.

Sacīkstēs dalību blakusvāģu ieskaitē ņēma arī lietuvieša Liutauras Variakojis un latvieša Mārtiņa Antona ekipāža. Ekipāžai neizdevās pārāk veiksmīgas sacensības un tās tika noslēgtas 18. vietā 19 kūbu konkurencē.

Paralēli norisinājās arī Eiropas čempionāts kvadricikliem. Latviju šoreiz pārstāvēja Matīss Palēvics, kurš izcīnīja sesto vietu 19 sportistu ieskaitē.

Kvadriciklu ieskaite šoreiz bija īpaši dramatiska. Pirmajā braucienā triumfēja Kristofers Tveraens, bet otrais bija igaunis Kevins Sārs. Otrajā braucienā situācija bija pretēja un viss tika atstāts trešā un pēdējā brauciena rokās. Trešā brauciena sākumā Tveraens piedzīvoja kritienu un braucienu turpināja no 19. pozīcijas. Viņš gan pakāpeniski apdzina visus priekšā esošos un finišēja otrajā pozīcijā. Līdz līderim gan pietrūka 3.3 sekundes.

Sārs izcīnīja pirmo vietu kopvērtējumā, bet Tveraens vēsturiski saglabāja godalgas Igaunijas posmā. Trešo vietu tikmēr izcīnīja Joakims Granli no Norvēģijas.

Pilnie PČ rezultāti blakusvāģu ieskaitē: ŠEIT
Pilnie EČ rezultāti kvadriciklu ieskaitē: ŠEIT


Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: TRS moto Latvija

Triāla sezona tiks atklāta Sauriešos

27. aprīlī Sauriešu karjerā norisināsies Latvijas čempionāta pirmais posms triālā.

Latvijas motokrosa braucējiem uzvaras un pjedestāli Lietuvas "Jaunatnes kausā"

Latviešu jaunie motokrosa braucēji ar panākumiem startējuši Lietuvas "Jaunatnes kausa" ("Jaunimo taure") izcīņas pirmajā posmā, kas aizvadīts Berčūnu mototrasē, netālu no Paņevežas. Mūsējiem gan uzvaras, gan pjedestāli.