Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Reinis Aumeisters

''MX Factory Latvia'' pilots Stankus: ''Treniņš parasti aizņem trīs līdz piecas stundas''

''MX Factory Latvia'' pilots Stankus: ''Treniņš parasti aizņem trīs līdz piecas stundas''
''MX Factory Latvia'' pilots Rūdolfs Stankus (#515). Foto: Jānis Pastars

''MX Factory Latvia'' motosportists Rūdolfs Stankus intervijā ar ''Sportacentrs.com'' atklāja nianses par treniņu procesu, kā arī savus sezonas mērķus.

''Sezona, pagaidām, ir tiešām laba, ja neskaita iegūto traumu treniņā. Tās dēļ nevarēju piedalīties Nacionālā kausa ceturtajā posmā Jaunpilī. Tagad gan viss ir labi. Divas līdz trīs reizes nedēļā tiek aizvadīti braukšanas treniņi, bieži mainām trases. Trasē parasti tiek pavadītas trīs līdz piecas stundas. Visvairāk laiku aizņem motocikla sagatavošana nākamajam treniņam. Reizēm nebūtībā var aiziet pat visa diena,'' sacīja Stankus.

Rūdolfs šosezon ņem dalību Nacionālā kausa MXPRO ieskaitē, kā arī startē MX2 klasē Latvijas čempionāta ietvaros.

''Sezonas mērķis ir nobraukt stabili. Jākļūst pēc iespējas ātrākam. Šosezon ir krietni lielāka konkurence, jo parādījušies jauni un konkurētspējīgi braucēji,'' turpināja pilots.

Pēdējās sacīkstes, kurās Stankus ņēma dalību notika 18. jūnijā, kad Dobelē tika aizvadīts Nacionālā kausa trešais posms. Sacīkstēs viņš ieņēma sesto vietu MX PRO ieskaitē, apdzenot visus 14 MX A klases braucējus.

LČ ietvaros šosezon paredzēti vēl divi posmi - 21. augustā Alojā un 18. septembrī Cēsīs. Nacionālā kausa sezona tikmēr ir sasniegusi vien pusi - nākamās sacīkstes jau 9. jūlijā Stendē. Pēc tam sacensības vietu ņems arī Ainažos, Staicelē un arī visbeidzot Jūrkalnē. Šie būs tie posmi, kuros, visticamāk, startēs arī Stankus.


Foto: RS Photography

Latvijas enduro čempionāta sezonas atklāšanas posms notiks Ķesterciemā

6. aprīlī Tukuma novadā, Ķesterciema "Bušu karjerā" un tā apkārtnē notiks Latvijas čempionāta pirmais posms enduro.
Foto: Fantic Racing
1

Bijušais Jonasa komandas biedrs Bogerss pievienojas "Fantic" rūpnīcas vienībai

MXGP rūpnīcas komanda "Fantic" oficiāli paziņojusi par līguma noslēgšanu ar Braienu Bogersu, kurš līdz ar to kļuvis par pārinieku Glenam Koldenhofam.
Horhe Prado. Foto: mxgp.com

Prado: "Visvairāk noguru no pienākumiem ārpus trases"

Pasaules motokrosa čempionāta Spānijas posmā vairāk nekā pārliecinošu uzvaru guva mājinieks Horhe Prado. Ņemot vērā, ka bija jāstartē dzimtenē, sportists atzina, ka no ārpus trases veicamajiem pienākumiem ik vakaru bijis vairāk noguris, nekā braukšanas ar motociklu.