Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Sardīnijas motokrosā uzvar Prado, Jonasa aizstājējs Olsens debitē ar trešo vietu

Sardīnijas motokrosā uzvar Prado, Jonasa aizstājējs Olsens debitē ar trešo vietu
Tomass Kjers Olsens. Foto: Facebook.com/thomaskjerolsenofficial

Svētdien Sardīnijā norisinājās Itālijas atklātā motokrosa čempionāta pirmais posms, ko daudzi izmantoja kā sagatavošanās sacensības jaunajai pasaules čempionāta sezonai. Uzvaru MX1 klasē izcīnīja Horhe Prado, savukārt Tomass Kjers Olsens, kurš "Husqvarna" rūpnīcas MXGP komandā nomainījis Paulu Jonasu, debijā guva trešo vietu.

MX1 klases finālbraucienā Riolas Sardo trasē "KTM" komandas sportistam Prado izdevās izcelt startu un, lai gan sākotnēji viņu mēģināja vajāt Romēns Fevrs, pēc tam spānis spēja atrauties un uzvarēja. Prado pēc finiša atzina, ka sākumā brauciens padevies nedaudz saspringts, bet ap sacensību vidusdaļu viņš spējis "iebraukties" un uz jaunā motocikla juties ļoti labi.

Fevram turpinājums nebija tik daudzsološs, jo rokas fiziski sagurušas, turklāt viņa "Kawasaki" arī noslāpa, kā rezultātā pērnās sezonas MXGP kopvērtējuma ceturtās vietas ieguvējs finišēja vien sestais. Glens Koldenhofs līdz ar to izcīnīja otro vietu, kas ir labs sākums viņa karjerai "Yamaha" komandā.

Savukārt "Husqvarna" braucējs Olsens šogad no MX2 klases pāriet uz MXGP, un šīs viņam bija pirmās sacīkstes ar 450 kubikcentimetru motociklu. Dānis, kurš šosezon startēs Paula Jonasa vietā, "lielās" kategorijas debijā sasniedza trešo vietu, aiz sevis atstājot Džeremiju van Horebīku un Alvinu Estlundu. No pasaules čempionāta dalībniekiem startēja arī vairāki citi sportisti.

MX2 klasē uzvarēja "Yamaha" braucējs Jago Gērtss, bet Superfinālā, kur tikās abu klašu ātrākie sportisti, pirmo vietu sasniedza Fevrs. Arī šoreiz vadību startā pārņēma Prado un kontrolēja notikumu gaitu, pirms piedzīvoja tehniskas problēmas un izstājās. Olsenam šoreiz sniegums atkal lielisks un finišā iegūta otrā vieta, kamēr aiz viņa palika Koldenhofs, Van Horebīks un Montičelli.

Rezultāti: https://www.motocross.it/2021/02/28...


, 2021-03-01 09:41, pirms 3 gadiem
Olsens vēl leitim šogad brauks garām.
, 2021-03-01 11:56, pirms 3 gadiem
Easton77 rakstīja: Olsens vēl leitim šogad brauks garām.
Leitis pēc smagas galvas traumas, tā kā tas nebūs baigais rādītājs.
, 2021-03-01 12:25, pirms 3 gadiem
Un ko Paula Jonasa jaunā komanda dara, ka nebrauc šajās sacensībās?
, 2021-03-01 16:22, pirms 3 gadiem
guntis86 rakstīja: Un ko Paula Jonasa jaunā komanda dara, ka nebrauc šajās sacensībās?
No rūpnīcu komandām jau tikai Kawasaki pilnā sastāvā brauca. Honda, GasGas vispār nebrauca, no KTM tikai Prado, no Yamaha tikai Coldenhoff, no Husqvarna Olsen, no jaunās rūpnīcas komandas Beta tikai Van Horebeek.
Foto: Fantic Racing

Bijušais Jonasa komandas biedrs Bogerss pievienojas "Fantic" rūpnīcas vienībai

MXGP rūpnīcas komanda "Fantic" oficiāli paziņojusi par līguma noslēgšanu ar Braienu Bogersu, kurš līdz ar to kļuvis par pārinieku Glenam Koldenhofam.
Horhe Prado. Foto: mxgp.com

Prado: "Visvairāk noguru no pienākumiem ārpus trases"

Pasaules motokrosa čempionāta Spānijas posmā vairāk nekā pārliecinošu uzvaru guva mājinieks Horhe Prado. Ņemot vērā, ka bija jāstartē dzimtenē, sportists atzina, ka no ārpus trases veicamajiem pienākumiem ik vakaru bijis vairāk noguris, nekā braukšanas ar motociklu.

Motoklubs "Kalsnava MB" - tad un tagad

Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) simtgades jubilejā uzzināsim, kā šo gadu laikā ir izmainījies ilggadīgais LaMSF biedrs - motoklubs "Kalsnava MB". Klubu dibināja divi tā galvenie vadītāji, tā laika motosportisti, enduro braucēji Mārtiņš Jakovičs un Jānis Lungevičs. Klubu pirmsākumos galvenokārt vadīja un tā sportistus trenēja Jakovičs, bet pēc Padomju Savienības sabrukuma līdz pat šodienai kluba vadītājs ir Lungevičs.