Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Red Bull" nedos krievu F1 pilotam Kvjatam trešo iespēju

"Red Bull" nedos krievu F1 pilotam Kvjatam trešo iespēju
Daņils Kvjats. Foto: Scuderia Toro Rosso

"Red Bull" pilotu programmas boss Helmuts Marko apstiprinājis, ka negatavojas turpināt sadarbību ar krievu autosportistu Daņilu Kvjatu, kura izredzes vēl kādreiz atgriezties "Formulā 1" līdz ar to nu kļuvušas krietni mazākas. Reiz Kvjats jau izpelnījās otro iespēju, taču trešās vairs nebūs.

F1 pasaules čempionātā Kvjats debitēja 2014. gadā "Toro Rosso" sastāvā, bet jau nākamajā sezonā tika paaugstināts uz "Red Bull", kur gan neparādīja cerēti augstu sniegumu. Arī 2016. gada sezonu viņš uzsāka kā "Red Bull" pilots, bet jau pēc pirmajiem četriem posmiem tika pazemināts atpakaļ uz "Toro Rosso" nepietiekami labā snieguma un pārāk daudzo incidentu dēļ. Pēc 2017. gada sezonas līgums ar Kvjatu par palikšanu F1 komandā netika pagarināts, taču 2019. gadā viņam deva iespēju atgriezties vēl uz divām sezonām. Turpmāk "AlphaTauri" viņa vietu ieņems japānis Juki Cunoda.

"Pēdējos divos, trīs posmos gan viņš parādīja labu ātrumu, bet šis temats mums ir izsmelts," jautāts, vai Kvjatam vēl varētu tikt dota iespēja startēt F1 sacīkstēs, sacīja Marko. Tāpat viņš atzina, ka ar to vien, ka Kvjarts vienmēr bijis turpat aiz komandas biedra Pjēra Gaslī, ir par maz, lai noturētos komandā, ņemot vērā krievu pilota pieredzi.

Kvjatam sezonas sākumā neizdevās saprasties ar savu mašīnu, bet vēlāk izdevās to vairāk pielāgot viņa braukšanas stilam un tika sasniegti vairāki labi rezultāti - augstākais no tiem bija ceturtā vieta Imolā. Sezonu gan viņš pabeidza tikai 14. vietā, kamēr Gaslī bija desmitais.

Tas, kāda ir sajūta, kad tiec izsviests no "Red Bull" programmas, Kvjatam jau ir zināma: "Varbūt vēl pirms dažiem gadiem tas man radītu daudz lielāku sarūgtinājumu, kas savukārt ļoti ietekmētu manu sniegumu un motivāciju. Šogad, kad par to uzzināju, spēju saglabāt vēsu prātu un turpināju strādāt visiem spēkiem."

No tiem pilotiem, kas šogad startēja "Formulā 1", uz starta nākamgad neredzēsim arī Aleksu Albonu, kurš gan visticamāk darbu "Red Bull" nometnē turpinās kā testpilots, Romēnu Grožānu un Kevinu Magnusenu.

Izmantotie resursi:
Formel 1, MotoGP, DTM, WEC, Rallye bei...


, 2020-12-30 19:10, pirms 3 gadiem
Viduvējs braucējs. Sūdīgs nav bet f1 ir pārāk maz komandu lai atrastu vietu šobrīd Kvjatam.
, 2020-12-31 09:17, pirms 3 gadiem
Japānis ar savu agresivitāti komandai radīs lielas galvassāpes. Žēl Kvjata, jo brīžiem spēja uzrādīt sakarīgus rezultātus.
, 2020-12-31 13:06, pirms 3 gadiem
Ferrari Nr.1 in my heart rakstīja: Japānis ar savu agresivitāti komandai radīs lielas galvassāpes. Žēl Kvjata, jo brīžiem spēja uzrādīt sakarīgus rezultātus.
Pareizi teici - dažreiz vai brīžiem spēja uzrādīt sakarīgu rezultātu. Pārējā laikā bija torpēda vai sakabes vagons.
Cunoda izlidos no komandas pēc 2021.sezonas, jo sākotnēji piedos par kļūdu rezultātā sasistajiem autiņiem, kas faktiski ir bijis pilnīgi visiem TR/AF braucējiem pirmajā sezonā, bet pēc tam, kad nebūs konstantu rezultātu, karjera F1 beigsies. Ja nu vienīgi Honda nosponsorēs RedBull 2022.gadu motoru attīstībai.
Cunoda brauc agresīvi, spiež laukā konkurentus gan kad pats apdzen, gan kad viņu mēģina apdzīt, un F1 vienu reizi piedos, nākošajā reizē beigsies ar avāriju, un tā pēc vairākām avārijām apdzīšanas beigsies, jo sapratīs, ka punktus nopelna par finišēšanu top10 vietās nevis pēc avāriju skaita.
Līdzīga problēma būs Mazepinam un Šumakeram, kuri mīl treipuļot pa trasi visā platumā, aizmirstot, ka trajektoriju var mainīt vienu reizi.
Tā kā torpēdu, grožānu un magnusenu aizvietos līdzīga braukšanas stila piekopēji, izņemot līdz šim tikai cunoda ir sūdzējies, ka ir izspiests no trases, citādi F1 lielākā sūdzambībele grožāns, kuram visi ir vainīgi tikai ne viņs pats, vairs nepiesārņos ēteru ar savām zēlabām.
Otrs tāds pats
, 2020-12-31 16:59, pirms 3 gadiem
Nav jau arī iemesla to iespēju dot. Kvaļos pret Gaslī 4-13, sacīkstēs 6-11, punktos 32-75.

Pat izmetot Cunodu no AT un, pieņemot, ka Peress aizies prom no RB pēc 2021. gada sezonas, Kvjatam priekšā būs Albons un kāds no F-2 braucošajiem RB sistēmas pilotiem.

Cerības ir tikai un vienīgi uz vietu kādā lejasgala komandā, kurā pēkšņi varētu atbrīvoties vieta. Un arī uz to vienu vietu konkurence būs ļoti liela.
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.