Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

F1 treniņu aptur pēc Cunodas avārijas, Verstapens ātrākais

F1 treniņu aptur pēc Cunodas avārijas, Verstapens ātrākais
Juki Cunoda pēc avārijas. Foto: Motorsport.com

"Formula 1" pasaules čempionāts šonedēļ turpinās Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā, kur svētdien tiks aizvadīts sezonas 11. posms, pirms komandas un sportisti dosies gandrīz mēnesi ilgā atvaļinājumā. Šodien notikušajā pirmajā treniņā ātrākais bija "Red Bull" braucējs Makss Verstapens, kurš sev aizmugurē atstāja abus "Mercedes" pilotus, bet Juki Cunoda piedzīvoja avāriju, pēc kā sesiju nācās uz laiku pārtraukt.

Verstapens pa Hungaroringu noriņķoja 21 apli, ātrākajā no tiem sasniedzot rezultātu 1:17.555, bet Valteri Botass savā labākajā no 26 apļiem bija tikai 0.061 sekundi lēnāks, savukārt Lūiss Hamiltons, kurš svētdien var izcīnīt 100. uzvaru karjerā, veica 25 apļus un bija 0.167 sekundes lēnāks.

"AlphaTauri" pilots Juki Cunoda saslīdēja ceturtajā līkumā, pārlidojot pāri grants joslai un ietriecoties barjerā, pēc kā tika izkārti sarkanie karogi. Avārija notika tajā pašā vietā, kur 2009. gadā gandrīz letālu negadījumu piedzīvoja Felipe Masa, kad pa viņa ķiveri trāpīja atspere no Rubensa Barikello mašīnas. Cunoda tika cauri sveikā, un trieciens nebija ļoti spēcīgs, taču formulas aizmugure bija bojāta, tāpēc trasē viņš neatgriezās.

Ceturtajā līkumā pie visai liela ātruma saslīdēja arī Fernando Alonso, tāpat aptuveni tajā vietā no trases izbrauca Šarls Leklērs, kamēr Lendo Noriss nenoturējās pēdējā līkumā pirms finiša taisnes. Cunoda saslīdēšanu bija piedzīvojis arī pirms avārijas.


Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
4

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.
Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

Strols ātrākais Ķīnas F1 posma vienīgajā treniņā

"Aston Martin" komandas pilots Lānss Strols Ķīnas GP izcīņas vienīgā treniņa pašā izskaņā uzrādīja labāko rezultātu, sev aizmugurē atstājot Oskaru Piastri un F1 čempionāta līderi Maksu Verstapenu.
Toto Volfs un Kristians Horners. Foto: Motorsport.com

Cik spējuši nopelnīt F1 komandu vadītāji?

F1 čempionāts ir bagāto cilvēku sports, šeit ļoti daudz nopelna ne vien sportisti, bet arī dažādi vadošie darbinieki. Izteikti līderi starp tiem ir komandu vadītāji, bet īpaši ar savu uzkrāto bagātību izceļas divi - Toto Volfs un Kristians Horners, kuri trases malā pēdējos gados bijuši sīvākie sāncenši.