Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Marko: "Vienā brīdī sacīkstēs Verstapenam kļuva melns gar acīm"

Marko: "Vienā brīdī sacīkstēs Verstapenam kļuva melns gar acīm"
Abi "Red Bull" piloti sacīkstēs piedzīvoja veselības problēmas. Foto: Motorsport.com

Lai gan Makss Verstapens izcīnīja uzvaru Savienoto Valstu "Grand Prix" izcīņā, viņa pārstāvētā "Red Bull Racing" komanda atklāj, ka sportists sacīkšu laikā piedzīvojis veselības problēmas.

Jau iepriekš tika vēstīts, ka ar veselības likstām sacīkšu dienā pagājušās nedēļas nogalē saskārās otrs komandas braucējs Serhio Peress, kuru no rīta nomocīja caureja, kā rezultātā ķermenis dehidrējās, bet sacensībās jau no pirmā apļa tehniskas kļūmes dēļ viņam nebija iespējas padzerties. Peress guva trešo vietu, bet pēc tam žurnālistiem atzina, ka tās bijušas viņa "briesmīgākās sacīkstes mūžā".

Izrādās, problēmas ar labsajūtu bijušas arī Verstapenam, kurš, neskatoties uz to, spēja parādīt teicamu sniegumu un neļāva Lūisam Hamiltonam viņu pārspēt, lai gan "Mercedes" pilots ar jaunākām riepām holandieti bija noķēris jau vairākus apļus pirms finiša.

"Sacīkšu laikā vienubrīd viņam bija "melns gar acīm"," intervijā vācu izdevumam "Auto Motor und Sport" atklāj "Red Bull" pārstāvis Helmuts Marko. "Tas ir neticami, kādas psiholoģiskās spējas ir Maksam. Par spīti tam, ka viņš jutās nevesels, spēja pabraukt uz maksimālās robežas un vēl domāt par stratēģiju. Viņš atguva formu, veicot elpošanas vingrinājumus un dzerot šķidrumu."

Marko uzskata, ka abu "Red Bull" pilotu veikums Ostinas trasē būtu jānovērtē īpaši, ņemot vērā visus apstākļus.

"Dodoties uz startu, Peresam tika padots par daudz ūdens, tas izšļakstījās kā velns, un viņam vajadzēja nomainīt sejas masku," skaidro Marko. "Sacīkstēs viņam nebija ūdens. Kad veicām labošanu, lai ūdens tiktu padots mazāk, kaut kas nogāja greizi. Tāpēc parādītais sniegums ir labs un, vērtējot apstākļus, abiem braucējiem tas novērtējams augstāk."

Izmantotie resursi:
grandprix.com


Foto: Motorsport.com

F1 īpašnieki par četriem miljardiem eiro pērk "MotoGP" čempionātu

F1 pasaules čempionāta īpašnieki "Liberty Media" tuvākajā laikā gatavojas paziņot par "MotoGP" pārņemšanu savā paspārnē. Darījuma summa esot ap četriem miljardiem eiro.

Autosportā atgriežas leģendārais ražotājs "Lola"

Pēc vairāk nekā desmitgades pārtraukuma uz starptautiskās autosporta skatuves atgriezīsies leģendārais sacīkšu auto ražotājs "Lola", kas sadarbībā ar "Yamaha" izveidojis jaunu projektu startēšanai "Formula E" čempionātā.
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Sainss: "Kad bija laiks lidot uz Austrāliju, aizvien atrados gultas režīmā"

Vēl brīdī, kad Karloss Sainss devās uz lidmašīnu, lai lidotu uz Austrāliju, sportistam nešķita, ka būs gatavs stāties uz starta F1 čempionāta trešajā posmā. Pēc izcīnītās uzvaras spāņu pilots atklāj, kā rīkojies, lai divu nedēļu laikā spētu atlabt no apendicīta operācijas un fiziski izturētu sacīkšu distanci.