Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Albons pēc apendicīta operācijas gatavs startēt Singapūras "Grand Prix"

Albons pēc apendicīta operācijas gatavs startēt Singapūras "Grand Prix"
Alekss Albons. Foto: Imago Images/Scanpix

LETA--AFP. "Williams" vienības pilots Aleksandrs Albons ceturtdien, paužot pārsteigumu par ātro atlabšanu, paziņoja, ka pēc apendicīta operācijas ir gatavs startēt nedēļas nogalē gaidāmajā Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 17.posmā - Singapūras "Grand Prix".

Albons septembra sākumā pirms Itālijas "Grand Prix" tika ievietots slimnīcā, lai operētu iekaisušu apendicītu, kam sekoja sarežģījumi ar elpošanu, taču pēc vienas nakts intensīvajā aprūpē viņa veselības stāvoklis kļuva stabils.

"Nedomāju, ka cerējām uz startu Singapūrā," teica Albons. "Atlabšanas ātrums visu padarīja iespējamu. Jūtu, ka esmu gatavs, taču tāpat jāsagaida līdz rītdienas pirmajiem treniņiem, jo braukšana šeit ir savādāka nekā citur."

Sacīkste Singapūrā ir viena no smagākajām šosezon, jo šajā pilsētas ielu trasē ir paaugstināts mitrums, kas apgrūtina braukšanu.

"Noteikti tā ir gada grūtākā sacīkste, bet es nebūtu šeit, ja nejustu, ka esmu gatavs braukt," piebilda 26 gadus vecais pilots.

Albons ar izcīnītiem četriem punktiem kopvērtējumā ierindojas 19.pozīcijā, kamēr līderis ar 335 punktiem ir "Red Bull" braucējs Makss Verstapens, kurš, veiksmīgi aizvadot sacīksti Singapūrā, jau priekšlaicīgi var nodrošināt sev pasaules čempiona titulu.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
LETA


Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.