Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Volfs: "Nākamās sacīkstes "Mercedes" var izvērsties smagas"

Volfs: "Nākamās sacīkstes "Mercedes" var izvērsties smagas"
Lūiss Hamiltons. Foto: Mercedes

Neskatoties uz cerīgo sniegumu Kanādas posmā, kur Lūiss Hamiltons finišēja trešais, bet Džordžs Rasels guva ceturto vietu, "Mercedes" boss Toto Volfs prognozē, ka nākamās sacensības komandai atkal var izvērsties smagas.

"Vienas labas sacīkstes nenozīmē, ka arī nākamās tādas būs," sacīja Volfs. "Mēs redzējām progresu Barselonā, bet tad tas kaut kur pazuda. Tāpēc uzskatu, ka jābūt piesardzīgiem. Piektdien mums trūka ātruma. Sestdien slapjā trasē sniegums bija labs. Svētdien mums brīžiem jau bija visātrākā mašīna. Pēc pirmās riepu maiņas Luiss un Džordžs faktiski spēja turēties līdzi līderiem. Varbūt ne visu laiku, bet dažos apļos noteikti, un to ir ļoti iedvesmojoši redzēt. Tomēr jābūt piesardzībai, jo vēl ir daudz darba jāizdara, lai atgrieztos priekšgalā, un pašlaik mēs vēl neesam tur."

Volfs norāda, ka inženieriem daļēji izdevies novērst mašīnas kratīšanos, taču tikai to, ko izraisa aerodinamiskais efekts. Bažas joprojām rada tas, ka pilots ļoti izjūt triecienus, ko izraisa spēkrata "cietība", taču, cik zināms, tieši tādiem ir jābūt šī gada spēkratu regulējumiem, lai tie nezaudētu konkurētspēju.

"Varam redzēt, ka ir būtiski mazinājusies kratīšanās no mašīnas "delfinēšanas"," skaidro Volfs. "Tas, kas tagad notiek, ir dēļ mašīnas stīvuma. Palēninātajos video var redzēt, ka arī abas vadošās mašīnas un "Alpine" formulas pamatīgi kratās, kad nobrauc no apmalēm. Un tieši par šo efektu piloti ļoti sūdzējās – par cietajām mašīnām. Un tajā būtu jāiedziļinās, jāskatās, kā to mazināt. Jo gludāka trase, jo, protams, ir labāk. Jo mazākas ir apmales, jo mazāk novērojam šo fenomenu."

Pateicoties stabilitātei, Rasels, kurš visos šī gada posmos finišējis pirmajā pieciniekā, kopvērtējumā ir priekšā "Ferrari" pilotam Karlosam Sainsam un ierindojas ceturtajā pozīcijā. Hamiltons pašlaik ir sestais.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...


Lūiss Hamiltons un Stefano Domenikali. Foto: Motorsport.com
1

F1 vadītājs: "Hamiltons "Ferrari" komandā būs Šūmahera līmeņa pilots"

F1 čempionāta izpilddirektors Stefano Domenikali uzskata, ka "Ferrari" komanda rīkojusies gudri un pareizi, parakstot līgumu uz 2025. gadu ar Lūisu Hamiltonu, neskatoties uz to, ka Karloss Sainss šobrīd ir savā labākajā formā.
Karloss Sainss. Foto: Scuderia Ferrari

Sainss: "Laiks pasteigties un tikt pie līguma uz nākamo sezonu"

Karloss Sainss atzinis, ka veic pārrunas ar vairākām komandām un vēlas pēc iespējas ātrāk noslēgt līgumu uz 2025. gada sezonu.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Volfs nosauc galveno kandidātu uz Hamiltona vietu "Mercedes"

"Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs atklāti atzinis, ka galvenais pretendents uz vakanto Luisa Hamiltona vietu sastāvā 2025. gada F1 čempionāta sezonā ir jaunais talants Andrea Kimi Antonelli.