Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Raikonens atgriezīsies sacīkstēs

Raikonens atgriezīsies sacīkstēs
Kimi Raikonens. Foto: nascar.com

F1 karjeru beigušais autosportists Kimi Raikonens paziņojis, ka šovasar atkal piedalīsies sacīkstēs, vasaras otrajā pusē aizvadot NASCAR "Cup Series" čempionāta posmu.

Pēc pērnās sezonas Raikonens teica ardievas F1 čempionātam, kurā visticamāk vairs neatgriezīsies nekad. Tāpat viņš atteicās apgalvot, ka vēl jebkad vispār būs redzams trasē. Tagad kļuvis zināms, ka daudzu fanu iemīļoto braucēju trasē vēl redzēsim, turklāt jau šogad.

21. augustā Raikonens piedalīsies NASCAR augstākās līgas sacensībās Votkinsglenas trasē. Raikonens piedalīsies vienā no retajiem posmiem, kas netiek aizvadīts ovāla trasē.

Somu pilots vienojies ar "Trackhouse Racing" vienību un startēs ar "Chevrolet Camaro ZL1", bet viņa komandas biedri būs Daniels Svaress un Ross Česteins.

"Man vienmēr ir paticis izbaudīt laiku Amerikā, kad esmu tur startējis," saka Raikonens. "Ceru uz labām sacīkstēm un kārtīgu jautrību. Šī man būs jauna mašīna, un tajā trasē es arī nekad neesmu braucis. Bet esmu drošs, ka tiksim galā. Bija iespēja aizvadīt vairākus posmus, bet tas būtu pārāk sasteigti visām iesaistītajām pusēm. Izlēmām nogaidīt līdz šīm sacīkstēm, lai varētu kārtīgi sagatavotos. Neviens nezina, kāds būs iznākums, bet es izdarīšu visu, ko varu. Kas būs pēc tam? Es nezinu. Neviens nezina. Mēģināšu aizvadīt labas sacīkstes un tad redzēsim, ko nesīs nākotne. Nekādu citu plānu man nav."

2011. gadā Raikonens aizvadīja pa viena posmam NASCAR otrajā un trešajā spēcīgākajā līgā, bet šī viņam būs debija "Cup Series".

Izmantotie resursi:
Autosport - Formula 1, MotoGP and motorsport...


Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
1

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.