Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Leklērs ātrākais pirmajā treniņā Monako, Šūmahers nobloķē boksus

Leklērs ātrākais pirmajā treniņā Monako, Šūmahers nobloķē boksus
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

"Ferrari" un "Red Bull" komandas uzrādījušas vadošos rezultātus F1 čempionāta septītā posma pirmajos treniņbraucienos Monako trasē. Ātrākais laiks mājiniekam Šarlam Leklēram.

Treniņam notiekot saulainos apstākļos, vadošie braucēji savus labākos rezultātus uzrādīja ar vidēji cietā sastāva riepām. Leklērs, kurš pēc izstāšanās Spānijas posmā, zaudēja līderpozīciju čempionāta kopvērtējumā, savu ātrāko apli veica ar laiku 1:14.531, bet mazāk par 0.1 sekundi viņam zaudēja gan Serhio Peress, gan Karloss Sainss. Sezonas līderis Makss Verstapens bija nepilnas 0.2 sekundes lēnāks un ierindojās ceturtajā vietā.

Nopietni incidenti izpalika, bet vairāki piloti kļūdījās un izbrauca drošības zonās. Starp tiem bija Leklērs un Verstapens, kuri nespēja sabremzēties pirms pirmā līkuma. Savukārt Miks Šūmahers tehnisku problēmu dēļ nespēja iegriezties boksu celiņā, nosprostojot to un liekot tiesnešiem uz neilgu laiku pārtraukt treniņu. Tehnisku problēmu dēļ nevienu ātro apli neveica Valteri Botass.

"Mercedes" vienības mašīnām atkal bija novērojama problēma ar kratīšanos. Džordžs Rasels bija tikai astotais, bet Lūiss Hamiltons uzrādīja vien desmito rezultātu, pazaudējot Leklēram gandrīz sekundi.

Šodien vēl notiks arī otrais treniņš, kas sāksies plkst. 18:00 pēc Latvijas laika.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.


, 2022-05-27 17:10, pirms 2 gadiem
Kurš var pateikt, kas Monako ir mainījies, ka treniņi vairs nav ceturtdienas, bet gan piektdienās?
, 2022-05-27 17:42, pirms 2 gadiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Kurš var pateikt, kas Monako ir mainījies, ka treniņi vairs nav ceturtdienas, bet gan piektdienās?
Jaunie F1 īpašnieki un FIA vadība liek mīksto uz to, kas bija pieņemts Monaco. Tāpat ir baumas, ka vairs nebūs viņiem tik lēti posmi kā līdz šim bija pieraduši.
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Sainss: "Kad bija laiks lidot uz Austrāliju, aizvien atrados gultas režīmā"

Vēl brīdī, kad Karloss Sainss devās uz lidmašīnu, lai lidotu uz Austrāliju, sportistam nešķita, ka būs gatavs stāties uz starta F1 čempionāta trešajā posmā. Pēc izcīnītās uzvaras spāņu pilots atklāj, kā rīkojies, lai divu nedēļu laikā spētu atlabt no apendicīta operācijas un fiziski izturētu sacīkšu distanci.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.
Daniels Rikjardo. Foto: Motorsport.com

Rikjardo: "Sezonu nebiju paredzējis sākt šādi"

Daniels Rikjardo neslēpj, ka šobrīd piedzīvo nedaudz grūti periodu, tomēr uzsver, ka kritizētājus neklausās. Otrs RB komandas pilots Juki Cunoda rāda labāku veikumu, Austrālijā sasniedzot septīto vietu. Tomēr Helmuts Marko arī viņu mudina uzlabot savu veikumu vēl vairāk, lai saglabātu izredzes kandidēt uz vietu "Red Bull" komandas sastāvā.