Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Hamiltons: "Tās bija manas grūtākās sacīkstes"

Hamiltons: "Tās bija manas grūtākās sacīkstes"
Makss Verstapens un Lūiss Hamiltons. Foto: AFP/Scanpix

F1 turpina dominēt "Mercedes", kuras pilots Lūiss Hamiltons vakar Monako "Grand Prix" sarūpēja komandai sesto uzvaru pēc kārtas. Lai gan viņš vadībā atradās no starta līdz finišam, pasaules čempions atzina, ka tās bijušas grūtākās sacīkstes karjerā.

"Domāju, ka tās bija grūtākās sacīkstes, kurās esmu braucis. Esmu piedalījies daudzās, bet, ņemot vērā formulu un riepas, stratēģiju un to, ka aiz muguras bija Makss Verstapens, tas bija karjeras lielākais izaicinājums. Esmu pateicīgs, ka izdevās veiksmīgs noslēgums," teica Hamiltons, kurš uzvarējis četros no sešiem posmiem.

"Viņš mūs izglāba. Viņa braukšana mūs izglāba," pauda "Mercedes" komandas boss Toto Volfs. Sezonas līdz šim lielākā kļūda tika pielaista, Hamiltona formulai pitstopā izvēloties nepareizās riepas. Pilots bija spiests cīnīties ar saķeres trūkumu un aiz muguras esošo Verstapenu, kurš arī šaurajā Monako trasē bija gatavs izdarīt visu, lai tiktu garām.

"Protams, ka tas bija nepareizais lēmums," teica Volfs. Tikmēr "Ferrari" boss Matia Binoto norādīja, ka sāncenšu izvēle viņu pamatīgi izbrīnījusi. 67 apļus līdz finišam lielākā daļa komandu izvēlējās cietā sastāva riepas, bet "Mercedes" deva priekšroku vidējam sastāvam. Volfs atzina, ka bijusi pārliecība par to, ka ar šīm riepām iespējams veikt visu atlikušo distanci, bet jau pēc 20 apļiem sāka parādīties redzamas nodiluma pazīmes un piloti sūdzējušies par vadāmību.

"Prātā ienāca tik daudz domu. Vēl bija jābrauc 38 apļi, un pie sevis nodomāju, ka netikšu līdz finišam. Taču negrasījos apstāties – pirms pāris gadiem man bija 20 sekunžu pārsvars, iebraucu boksos, bet izbraucu tikai kā trešais," atcerējās Hamiltons, kurš uzvaru veltīja aizsaulē aizgājušajam Nikijam Laudam. "Gribēju to paveikt viņam par godu."

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/formula1/...


Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Itālijas mediji: Sainss startēs "Mercedes" komandā

Itālijas vadošos preses izdevumus aplidojusi informācija, ka "Mercedes" komanda jau pieņēmusi lēmumu uz 2025. gada "Formula 1" sezonu nolīgt Karlosu Saincu. Par to, ka šobrīd notiek padziļinātas sarunas, jau vēsta arī Eiropas mediji.
Airtons Senna 1984. gada Monako GP lietus sacensībās. Foto: Motorsport.com

86 gadu vecumā miris F1 komandas "Toleman" dibinātājs

No šīs pasaules 86 gadu vecumā šķīries Teds Tolemans, kura izveidotā "Tolaman" sacīkšu komanda startēja F1 pasaules čempionātā pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados.
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com
2

Verstapens: "Nav gudrs lēmums jauno F1 formātu izmantot Ķīnas posmā"

Ņemot vērā, ka šonedēļ gaidāmais F1 posms Ķīnā notiks pirmo reizi pēc vairāku gadu pārtraukuma, nav prātīgi tieši šajā nedēļas nogalē pielietot līdz šim vēl nebijušu sprinta formātu, uzskata Makss Verstapens.