Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Grožāns: "Pēc avārijas manu sekotāju skaits pieauga par pusmiljonu"

Grožāns: "Pēc avārijas manu sekotāju skaits pieauga par pusmiljonu"
Romēns Grožāns pēc avārijas Bahreinā. Foto: Motorsport.com

Bijušais "Formula 1" pilots Romēns Grožāns atzinis, ka pērn Bahreinā piedzīvotā sacensību negadījuma rezultātā viņš kļuvis krietni populārāks, tomēr šobrīd baidās startēt ovālu trasēs.

Grožāns netika pie jauna līguma ar "Haas" komandu, turklāt karjeru F1 pasaules čempionātā noslēdza priekšlaicīgi, jo jau pirmajā no Bahreinā notikušajiem diviem posmiem smagi avarēja, gūstot roku apdegumus.

"Šī avārija izmainīja manu dzīvi - tagad pat nevaru aiziet uz lielveikalu iepirkties," viņš saka intervijā franču laikrakstam "L'Equipe". "Iepriekš man "Instagram" bija 900 tūkstoši sekotāju, bet dažās dienās pēc negadījuma to skaits pieauga līdz 1.4 miljoniem. Savukārt tie, kuriem es nepatīku, mazliet nomierinājās. Viņi pārstāja par mani runāt tik negatīvi."

Tagad Grožāns gatavojas nākamajam savas autosportista karjeras posmam un neoficiāli zināms, ka parakstīs līgumu ar "Dale Coyne Racing" komandu par startēšanu "IndyCar" seriālā. Tiesa, viņš nevēlas braukt ovālu trasēs, kas tiek uzskatītas par bīstamākām.

"Mēneša garumā mēģināju sev iestāstīt, ka varētu izlaist nākamo sezonu un nestartēt vispār," viņš saka. "Ir lietas, ko es nekad nedarīšu. Piemēram, "IndyCar" nebūtu slikts variants, bet es nestartēšu ovālos - pat ne "Indy 500" sacīkstēs. Vismaz ne šogad. Nezinu, ko atnesīs nākotne. Pirms šīs avārijas būtu startējis ovālos bez jebkādām problēmām, bet tagad labāk negribu to sasteigt."

Grožāns saka, ka vēlas sev radīt pienācīgāku pilota tēlu: "Tagad mani sabiedrība redz kā cilvēku, kurš ir izdzīvojis ugunī, jo iet uz pilnu banku. Jā, esmu darījis stulbas lietas, bet man nekad nav bijusi tāda ātra mašīna kā "Mercedes", tādēļ vienmēr bijis jābrauc uz riska robežas. Es ļoti novērtēju to, ka mani sāka uztvert citādi, bet tā nav bijis vienmēr. Cilvēki sāka saprast, ka mūsu darbs ir mūsu aizraušanās. Es gandrīz atdevu dzīvību, cīnoties par 19. pozīciju. Tie, kuri mani iepriekš kritizēja, nesaprata, ka mēs riskējam ar savām dzīvībām."

Izmantotie resursi:
grandpx.news


Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Sainss: "Kad bija laiks lidot uz Austrāliju, aizvien atrados gultas režīmā"

Vēl brīdī, kad Karloss Sainss devās uz lidmašīnu, lai lidotu uz Austrāliju, sportistam nešķita, ka būs gatavs stāties uz starta F1 čempionāta trešajā posmā. Pēc izcīnītās uzvaras spāņu pilots atklāj, kā rīkojies, lai divu nedēļu laikā spētu atlabt no apendicīta operācijas un fiziski izturētu sacīkšu distanci.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.
Daniels Rikjardo. Foto: Motorsport.com

Rikjardo: "Sezonu nebiju paredzējis sākt šādi"

Daniels Rikjardo neslēpj, ka šobrīd piedzīvo nedaudz grūti periodu, tomēr uzsver, ka kritizētājus neklausās. Otrs RB komandas pilots Juki Cunoda rāda labāku veikumu, Austrālijā sasniedzot septīto vietu. Tomēr Helmuts Marko arī viņu mudina uzlabot savu veikumu vēl vairāk, lai saglabātu izredzes kandidēt uz vietu "Red Bull" komandas sastāvā.