Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Hilkenbergs: "Mana F1 karjera ir beigusies"

Hilkenbergs: "Mana F1 karjera ir beigusies"
Niko Hilkenbergs. Foto: Motorsport.com

Vācu autosportists Niko Hilkenbergs apzinās, ka viņa cerības turpināt karjeru "Formulā 1" ir beigušās, tādēļ gatavs pārcelties uz dzīvi Amerikā, lai startētu tur notiekošajā "IndyCar" seriālā.

Hilkenbergs F1 čempionātā aizvadīja deviņas pilnas sezonas, daudzi viņu uzskatīja par nākotnes čempionu, tomēr sportistam ne reizi tā arī neradās iespēja startēt kādā no tā brīža labākajām komandām. Pērn trīs posmos viņš "Racing Point" sastāvā aizvietoja Serhio Peresu un Lānsu Strolu, arī šobrīd viņš ir "Aston Martin" komandas testpilots, taču vairs ne rezervists.

Tā kā arī uz nākamo sezonu Hilkenbergs pie līguma nav ticis, 34 gadu vecumā viņš nolēmis doties uz Ameriku, lai nākamgad startētu "IndyCar" čempionātā, kur jau brauc vairāki bijušie "Formula 1" piloti. Šonedēļ Alabamas trasē sportistam plānoti testu braucieni "Arrow McLaren SP" sastāvā, kas nākamgad plāno startēt jau ar trim mašīnām. Ļoti iespējams, Hikenbergs parakstīs līgumu, kļūstot par komandas biedru Pato O'Vardam un Fēliksam Rozenkvistam.

"Protams, jūtos saviļņots, ka atkal varēšu braukt," pirms testiem sacīja Hilkenbergs. "Pie sacīkšu auto stūres neesmu sēdējis jau kādu gadu, kopš F1 sacīkstēm Nirburgringā. Jūtu, ka ar savu labo kāju vēl varu izspiest pāris labus apļus, tāpēc jāizpēta "IndyCar". Redzēju pāris pēdējos posmus un varu teikt, ka formulas ir mana sirdslieta. Skaidrs, ka F1 čempionātā man vairs nekas nesanāks, tāpēc lūkojos pēc nākamās labākās alternatīvas, un "IndyCar", bez šaubām, ir interesants variants."

Septembrī Hilkenbergs kļuva par tēvu, un tagad izteicis gatavību ar ģimeni pārcelties uz dzīvi ASV.

"Pie atbilstošiem apstākļiem tas tiks darīts," viņš apstiprina. "Šobrīd vēl bērns neiet skolā, tāpēc ir īstais laiks to darīt. Tomēr tas nebūs mans lēmums, visu izlems komanda, jo viņi pateiks, cik mašīnas pieteiks čempionātam. Pirms tam vēl ir jāaizvada testi, lai vairāk par to visu zinātu, pēc tam apsēdīsimies un izrunāsies."

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news blog!


Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.