Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

F1 debitantam De Vrīsam pirms jaunās sezonas jādodas uz tiesu

F1 debitantam De Vrīsam pirms jaunās sezonas jādodas uz tiesu
Niks de Vrīss. Foto: Motorsport.com

Pirms F1 debijas sezonas holandiešu autosportists Niks de Vrīss stāsies tiesas priekšā par it kā neatmaksātu parādu. Savulaik viņš aizņēmās 250 tūkstošus eiro savas karjeras vajadzībām, bet visu summu neatdeva.

Savas pirmās F1 sacīkstes De Vrīss aizvadīja pērn Itālijas posmā, kad "Williams" sastāvā aizvietoja Aleksu Albonu un pārsteidza ar izcīnītu devīto vietu. Šis rezultāts, protams, nāca par labu, lai tiktu pie līguma uz visu sezonu. Sarunas tika veiktas ar vairākām vienībām un kontraktu par startēšanu visos posmos viņš parakstīja ar "AlphaTauri".

Tikmēŗ holandiešu nekustamo īpašumu magnāts Jeroens Šothorsts ir iesūdzējis De Vrīsu tiesā, uzskatot, ka sportists nav pildījis viņu starpā noslēgto līgumu. Tas tika noslēgts vēl 2018. gadā, kad De Vrīss aizņēmās 250 tūkstošus eiro, lai varētu nodrošināt vietu F2 čempionāta komandā "Prema". Togad viņš kopvērtējumā izcīnīja ceturto vietu, bet 2019. gadā jau ART vienības sastāvā kļuva par čempionu.

Atsaucoties uz holandiešu laikrakstu FD, sportists naudu aizņēmies no Šothorstam piederošā investīciju uzņēmuma "Investrand". Aizdevumam tika noteikta 3% likme gadā, kā arī pilotam būtu jāatdod daļa no savas algas (pēc neoficiālas informācijas - puse), ja nākotnē izdotos tikt F1 čempionātā. Līgums paredzējis, ka šāds nosacījums ir spēkā, ja viņš čempionātā debitē līdz 2022. gada beigām. Pērn viņš debiju gan piedzīvoa, taču aizvadot tikai vienu posmu. Pilots Šothorstam atmaksāja 190 tūkstošus eiro, uzskatot pārējā summa, atbilstoši līguma nosacījumiem, ir norakstāma.

Tikmēr Štohorsts apgalvo, ka De Vrīss ir slēpis informāciju par savām līgumsaistībām, turklāt ir uzskatāms, ka braucējs F1 čempionātā ir debitējis līgumā noteiktajā termiņā. De Vrīss noliedz, ka būtu informāciju slēpis, tāpat uzskata, ka par debiju uzskatāma startēšana čempionātā sākot ar šo gadu.

De Vrīss arī esot piedāvājis papildus samaksātajiem 190 tūkstošiem eiro pārskaitīt "Investrand" vēl 250 tūkstošus, kam Šothorsts nav piekritis. Viens no iemesliem Šothorsta neapmierinātībai, atsaucoties uz sportista advokāta teikto, ir fakts, ka De Vrīss atteicies no piedāvājuma šim uzņēmējam kļūt par viņa F1 menedžeri.

"Mēs ieguldījām viņa karjerā brīdī, kad neviens cits vairs negribēja to darīt," atzīst Šothorsts. "Tagad mums radušies atšķirīgi viedokļi interpretējot līgumu, ko tolaik noslēdzām savā starpā. Tā mēdz notikt, kā rezultātā diemžēl nevaram izvairīties no lietas izskatīšanas tiesā. Es tiešām dotu priekšroka tam, ka tas ir savādāk. Bet šis viss nemaina faktu, ka, kā motosporta līdzjutējs, vēlos, lai Nikam karjeras turpinājumā ir visaugstākie sasniegumi."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs


, 2023-01-25 22:47, pirms gada
Abi žuļiki...
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.